Haberler

Bitlis'te "Valilik Kupası" Kayak Yarışları

Nemrut Kar Festivali kapsamında Nemrut Kayak Merkezi'nde düzenlenmesi planlanan Valilik Kupası Kayak Yarışları olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün Çiftkaya Kayak Merkezi'nde yapıldı.5 kategoride 75 sporcunun katıldığı kayak yarışları büyük...

Nemrut Kar Festivali kapsamında Nemrut Kayak Merkezi'nde düzenlenmesi planlanan Valilik Kupası Kayak Yarışları olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün Çiftkaya Kayak Merkezi'nde yapıldı.

5 kategoride 75 sporcunun katıldığı kayak yarışları büyük çekişmeye sahne oldu. Türkiye Kayak Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Kenan Aşit, amaçlarının Türkiye Kayak Şampiyonası'na daha fazla sporcuyla katılmak olduğunu söyledi. Daha önce Türkiye Kayak Şampiyonası'na 2 sporcuyla katıldıklarını, bu yıl ise sporcu sayısını 6'ya çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Aşit, "Sporcularımız inşallah kazasız belasız bir yarış çıkarırlar. Önümüzde Türkiye Şampiyonası yarışları var. Amacımız bu Türkiye Şampiyonası'na çok fazla sporcuyla katılmak. Daha önce ilimizde en fazla 2 sporcuyla Türkiye Şampiyonası'na katılıyorduk. Bu yıl 6 sporcuyla katılmayı hedefliyoruz. Bugün 5 kategoride düzenlenen yarışlara 75 sporcu katıldı. Bütün kulüplerin sporcuları kıyasıya mücadele veriyor. Burada amaç kayak sporunu büyük kitlelere yaymak, ama maalesef bunu henüz elde edemedik. Eskiden Bitlis'te bir kayak yarışması düzenlendiğinde halk yoğun ilgi gösteriyordu. Ama artık eskisi gibi kalabalık kitleye ulaşamıyoruz" dedi.

Ödül töreni Vali Veysel Yurdakul'un il dışında bulunması nedeniyle ertelendi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kayak Federasyonu Bitlis Aşit Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title