Haberler

Beşiktaş Antrenörü Carvalhal: Büyük Takımlar İki Maç Üst Üste Kaybetmemeli

12. Beşiktaş Antrenörü Carlos Carvalhal, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda yarın Maccabi Tel Aviv ile yapacakları maç öncesi basın toplantısı düzenledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Portekizli futbolcu Simao Sabrosa ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Carvalhal, "Beşiktaş'ın son oynadığı Eskişehirspor maçından daha iyi olacağını ifade ederek, Bu maçın diğer bir önemi de mağlubiyetten sonra gelmesi. Benim takımım buna iyi bir cevap vermek için sahada olacak. Kişiler üzerinde konuşmak istemiyorum ama Eskişehir maçı, Simao'nun sakatlıktan sonraki ilk maçıydı. Quaresma da ilk resmi maçını oynadı. Oyuncular oynadıkça açılır. Zaman geçtikçe daha iyi performans sergileyeceklerdir. Büyük takımlar iki maç üst üste kaybetmemeli. Futbolcular bunu biliyor. Böyle durumlarda futbolcuların kazanma isteği daha fazla olur. Yarın bunu sahada göreceğimizden eminim. Bizim için daha farklı bir maç olacak" dedi.

Carvalhal, Maccabi Tel Aviv'in kaliteli bir ekip olduğunu vurgulayarak, "Takım olarak çok iyi işler yapıyorlar. Çok iyi atağa çıkıyorlar. Evlerinde oynadıkları Panathinaikos maçını 3-0 kazandılar. İleri uçtaki hızlı oyuncularıyla ani ataklarla çıkıyorlar. Atina'da kaybetmelerine rağmen iyi oynadılar. İşimiz kolay değil ama bu zorluklara karşı kendi silahlarımızı ortaya koyacağız. Maçta zorlanacağımızı biliyoruz ama önlemleri alacağız" diye konuştu.

Portekizli antrenör Carvalhal, "Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliğin bu maça nasıl yansıyacağı sorusuna ise, Haberleri takip ediyorum. Burada olan şeylerden bilgi sahibiyim. Ancak biz futbol adamları, tek sevgimiz futbola ve bu sevgimiz üzerinde oynamak istiyoruz. Tek düşüncemiz futbol ve bunun dışındakileri düşünmek istemiyoruz" yanıtını verdi.

Carlos Carvalhal, yarın fantastik taraftarlarıyla birlikte olacaklarını belirterek, "Onlarla birlikte kendimizi daha özel hissediyoruz. Bize destek vereceklerdir. Onlardan isteğim her zaman rakiplerine karşı saygılı olmaları. Yarın onların tribünlerde olmaları çok önemli. 12. adamın yarın çok büyük görevi olacak" ifadesini kullandı.

Sakatlıkları bulunan Guti Hernandez ve Fabian Ernst'in yarın forma giyip giymeyecekleri sorusu üzerine Carvalhal, "Guti, Cumartesi gününden beri idman yapamıyor. Maç kadrosuna girmesi zor. Ernst'in ufak bir problemi vardı. Risk almaya değmeyecek bir problem. Bütün sezon ona ihtiyacımız olacak. Bu maçta yaşayacağımız ciddi sakatlık, canımızı sıkabilir" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Simao Sabrosa ise grup maçlarına galibiyetle başlamak istediklerini ifade ederek, "Seyircimiz önünde güzel bir görüntü vermek istiyoruz. Bizim için güzel bir başlangıç olması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Simao, Eskişehirspor maçında takımın kötü bir performans ortaya koyduğunun belirtilip, bunun yarınki maçı etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise, "Maçlarda farklı görüntüler sergileyebiliyoruz. İkinci yarıda oynadığımız futbolu tekrarlamak istiyoruz. Yarın tek düşüncemiz kazanmak. Kim gelirse gelsin, o stattan çıkışın ve oynamanın zor olduğunu bilmeleri gerekiyor. Biz de bunu gerçekleştirmek için çalışacağız. Eskisine göre daha iyi takım olduk. Taktik olarak da takım olarak da iyi çalışıyoruz. Eskisine göre daha iyi bir takımız. Maçlar devam ettikçe bunu göreceksiniz" yanıtını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title