Haberler

Basketbol Maçında Atılan Dirsek İzleyenleri Şoke Etti

Güncelleme:

Türkiye Basketbol Ligi'nde oynanan maçta Bulgar oyuncu Ivanov'un, Türk basketbolcu Barbaros Bozkurt'a attığı dirsek kameralara yansıdı.

Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Tofaş- Melikşah Üniversitesi karşılaşması, izleyenleri şoke eden bir olaya sahne oldu.

Tofaş'ın Bulgar oyuncusu Kaloyan Ivanov, topsuz alanda rakibi Barbaros Bozkurt'un suratına dirseğiyle çok sert bir dirsek darbesi vurdu. Darbe o kadar acımasızca idi ki, izleyenler inanmakta güçlük çekti.

SPORTMENLİK DIŞI FAUL

Darbeyi yiyen Barbaros Bozkurt yere yığılıp kalırken, hakem Abdullah Koputan tam önünde yapılan bu hareket sonrası Ivanov'a sportmenlik dışı faul verdi.

Ancak, sportmenlik dışı faulü yeterli bulmayan Melikşah Üniversitesi yazılı bir açıklama yaparak, Bulgar oyuncunun Basketbol Federasyonu tarafından en ağır biçimde cezalandırılmasını istedi. Açıklama, şöyle:

"AMACIMIZ TOFAŞ'IN GALİBİYETİNE GÖLGE DÜŞÜRMEK DEĞİL"

"Melikşah Üniversitesi Spor Kulübü olarak TOFAŞ Spor Kulübü'nü haklı galibiyetlerinden dolayı tebrik ederiz. Görüntüyü yayınlama amacımız TOFAŞ Spor Kulübü'nün galibiyetine gölge düşürmek değildir. Amacımız oyuncumuzu ve oyuncuları bu tür sportmenlik dışı hareketlere karşı korumak, federasyon ve hakemlerin bu tür hareketlere karşı önlem alması gerektiği algısını oluşturmaktır.

"KAN DONDURUCU VE İNSANLIK DIŞI"

Top ile alakası olmayan, niyetin kesinlikle zarar vermek olduğu apaçık ortada olan pozisyonu sportmenlik dışı faulle cezalandıran maçın hakemi Abdullah Koputan'ın pozisyonu tekrar izlese kararını kesinlikle değiştireceğini düşünüyoruz. Kurallar gereği bu kan dondurucu hareketin karşılığı diskalifiye ve uzun süre maç cezası almasıdır. Bu pozisyondaki sevindirici kazanımımız ise kulübümüzün hedeflediği sportmen kimliğe uygun olarak teknik ekibimiz ve oyuncularımız Kaloyan Ivanov'un insanlık dışı bu davranışı ardından sağduyulu ve soğukkanlı kalarak reaksiyon vermemeleri olmuştur."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Melikşah Üniversitesi Abdullah Koputan Tofaş Spor Haberler

500

Yorumlar (5)

ŞahinMobil-IOS:

Oh etmiş Rus'un Gücünü gürdünüzmü

1
36
yanıtYanıtla
ALİ:

Olur böyle şeyler. Sahada hakem var sonuçta. Ayrıca büyütmeye gerek yok. Kendi aramızda bile böyle küçük fauller yapılabiliyor :-)

2
14
yanıtYanıtla
çubuklu adam:

savcılar harete geçmelı soruşturma açılmalı herkes haddını bılsın

13
1
yanıtYanıtla
BİLİRKİŞİ:

Bu kal tak doğurduğu bir daha Türk sahalarına ayak basamamalı. Maçı yöneten hakemin de lisansı iptal edilmeli.

2
1
yanıtYanıtla
Sporsever:

Böyle vahşi yaratıkları aramızda barındırmayalım. Gitsin hayvan çiftliğinde yaşasın.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title