Haberler

Basketbol Fıba Eurochallenge

Erkekler Avrupa Challenge Kupası dörtlü finalde Pınar Karşıyaka, Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg'la, Fransa'dan BCM Gravelines Dunkerque ise Rusya'nın Krasnye Krylia ekibiyle final için mücadele edecek.

Erkekler Avrupa Challenge Kupası dörtlü finalde Pınar Karşıyaka, Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg'la, Fransa'dan BCM Gravelines Dunkerque ise Rusya'nın Krasnye Krylia ekibiyle final için mücadele edecek. Yarın ki zorlu mücadeleler öncesi 4 takım ortak basın toplantısında bir araya gelerek gazetecilerin sorularını cevapladılar ve rakiplerine başarılar dilediler.

Karşıyaka Arena Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına 4 takımın hocası ve birer oyuncusu katıldı.

EWE BASKETS OLDENBURG

Dörtlü final ilk maçında Pınar Karşıyaka ile mücadele edecek EWE Baskets Oldenburg'u çalıştıran Sebastian Machowski, geçen hafta içinde Alman liginde yılın baş antrenörü seçildi. Machowski, düzenlenen basın toplantısında, "Sıcak karşılaşmanız için çok teşekkür ederiz. Final Four'da çok ateşli bir taraftarın güçlü takımına karşı oynayacağımızı biliyoruz. Yarın galip gelerek finale kalmak istiyoruz" dedi.

Kupadaki 15 müsabakada 13 galibiyet ve 2 yenilgi alan Alman temsilcisi, daha önce 2009 ve 2012'de aynı kupada mücadele etti. EWE Baskets Oldenburg, 2009'da Galatasaray'la oynadığı iki maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.

BCM GRAVELİNES DUNKERQUE

Bu yıl 14 maçta 11 galibiyet ve 3 yenilgi alan Fransız ekibinin başında Christian Monschau bulunuyor. Monschau, düzenlenen basın toplantısında, "Bütün takımlara turnuva boyunca başarılar diliyorum. Organizasyonun ve bizim başarımız için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Kupada 6. kez yer alan BCM Gravelines Dunkerque, 2011'de çeyrek finale kadar yükseldiği kupada Rusya'dan Lokomotiv Kuban'a elendi.

KRASNYE KRYLİA

Rus temsilcisi son 16 turunda K Grubu'nda TOFAŞ'ı iki maçta da mağlup etmişti. Pınar Karşıyaka'nın eski oyuncusu Andre Smith'in de forma giydiği Krasnye Krylia takımını Sergey Bazarevich çalıştırıyor. Bazarevich, düzenlenen basın toplantısında, "Burada olmaktan çok mutluyuz ve elimizden geleni yaparak finale kalacağımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Dörtlü finalin en güçlü ekiplerinden Rus temsilcisi Krasnye Krylia, 5. kez katıldığı kupada 2010'da finalde Almanya'dan BG Göttingen'e 83-75 yenilerek ikinci oldu. Bu sezon Avrupa'da oynadığı 14 maçı da kazanan Krasnye Krylia, geçen hafta Rusya Kupası'nı müzesine götürdü.

PINAR KARŞIYAKA

Oyunculuğu döneminde Anadolu Efes'le Koraç Kupası'nı kazanan baş antrenör Ufuk Sarıca'nın yönetiminde kupayı kazanma mücadelesi verecek yeşil-kırmızılı ekip, mutlu sona ulaşması halinde Avrupa Kupası kazanmış 3. Türk temsilcisi olacak. Sarıca, düzenlenen basın toplantısında, "Burada sezon en iyi 4 takımını bir arada görüyoruz. Elbet bir şampiyon çıkacak ve umarız bu biz oluruz. Turnuvanın çok başarılı geçeceğini düşünüyorum. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Ayrıca ana sponsorumuz olan Yaşar Holding'e ve diğer sponsorlarımıza organizasyona destek verdikleri için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kupada üst üste 3. kez mücadele eden Pınar Karşıyaka, 2011'de çeyrek finale yükselmiş ancak Rus ekibi Saint Petersburg'a elenmişti. Bu sezon A ve I Gruplarını lider tamamlayan yeşil-kırmızılı ekip, çeyrek finalde de Fransız Paris Levallois'i saf dışı bıraktı. Dörtlü finale ev sahipliği yapma hakkını kazanan İzmir ekibi, kupada şimdiye kadar oynadığı 15 maçta 11 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldı.

Karşıyaka Spor Salonu'nda yarın başlayacak organizasyonda yarı finalde Pınar Karşıyaka, Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg'la saat 20.00'de, Fransa'dan BCM Gravelines Dunkerque ile Rusya'nın Krasnye Krylia ekipleri de saat 17.30'da mücadele edecek.

Kazanan ekiplerin pazar günü finalde karşılaşacağı organizasyonda kaybedenler de aynı gün üçüncülük müsabakasına çıkacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Pınar Karşıyaka Krasnye Krylia Gravelines Oldenburg Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title