Haberler

Badminton Türkiye Şampiyonası

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Badminton Federasyonu öncülüğünde düzenlenen şampiyona Bursa'da başladı.

- Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Badminton Federasyonu

öncülüğünde düzenlenen şampiyona Bursa'da başladı

Bursa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreniyle başlayan şampiyonaya, 45 ilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı  kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan 325 sporcu, 130 eğitmen ve antrenör katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, törende, Bakanlığa bağlı çocuk yurtlarının sporcu eğitim merkezi olmaya müsait durumda bulunduğunu belirterek, bu konuda 3 yıldan beri çalıştıklarını söyledi. Her ilde bulunan yurtların kendine özgü bir branş merkezi haline gelmesi yönünde çalıştıklarını da dile getiren Kocatepe, "Yurda gelen çocuklarımızı branşına göre yerleştirelim ve olimpik sporcu yetiştiren, dünya, Avrupa, hatta olimpiyat şampiyonlarının yetiştirileceği yurtlarımız olsun" dedi.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik de "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kurumlarda kalan binlerce çocuğumuza badminton eğitimi verdik. Şu anda 50'den fazla ilimizde binlerce çocuğumuz bu sporu yapmaktadır" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul ve davetlilerin katıldığı törenin ardından, müsabakalarla devam eden şampiyona, 13 Haziran'da sona erecek. - Bursa

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Kocatepe Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title