Haberler

Ünlü Koleksiyoner: Belge Arşivimde; Atatürk, Galatasaray Taraftarıydı

Güncelleme:

Ankaralı ünlü koleksiyoner Muhammet Yüksel, Atatürk'ün Galatasaray taraftarı olduğunu iddia ederek, bunu doğrulayacak belgenin arşivinde bulunduğunu söyledi.

Ankaralı ünlü koleksiyoner Muhammet Yüksel, Atatürk'ün Galatasaray taraftarı olduğunu iddia ederek, bunu doğrulayacak belgenin arşivinde bulunduğunu söyledi.

"ATATÜRK'ÜN GALATASARAYLI OLDUĞUNA DAİR BELGE VAR ELİMDE "

Ankaralı ünlü koleksiyoner Muhammet Yüksel, Ulu Önder Mustafa Kemal'in Galatasaray taraftarı olduğunu kanıtlayan belgenin arşivinde bulunduğunu belirterek, filigranlı ve ıslak imzalı belgede Atatürk'ün, Galatasaray için "Benim de gönül verdiğim kulübün" ifadelerini kullandığını söyledi.

"KULÜBE 2 ADET FOTOĞRAFINI GÖNDERDİ"

Koleksiyoner Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyük Önder Atatürk'ün 2 Aralık 1930'da, Galatasaray Lisesi'ne yaptığı ziyaretinin ardından kulübe iki adet fotoğrafını imzalayarak gönderdiğini, bu fotoğraflardan birinin halen Galatasaray Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilendiğini, diğerinin ise Ankaralı bir koleksiyonerde olduğunu dile getirdi.

"BELGE BENDE"

Ankaralı koleksiyonerin elindeki fotoğrafı 2011'de ortaya çıkardığını ve daha sonra sattığını ifade eden Yüksel, bu fotoğraflarla ilgili, Atatürk'ün "T.C. Reisicumhurluğu" antetli kağıdıyla dönemin Galatasaray Lisesi Müdürü Fethi İsfendiyaroğlu'na gönderdiği yazının da bir süre önce eline geçtiğini bildirdi.

ÖZEL İBARELİ TEŞEKKÜR YAZISI

Yüksel, "Özel" ibaresiyle filigranlı bir kağıda yazılan teşekkür yazısında, "Galatasaray Lisesi'ne ziyaretime göstermiş olduğunuz ilgi, alakaya teşekkür ederim. Yaverimle iki adet fotoğrafımı imzalayıp size gönderiyorum. Büyük fotoğrafı müzede, küçük fotoğrafı lisede değerlendiriniz. Benimde gönül verdiğim kulübün Türk sporuna katkı sunacağından hiç şüphe duymuyorum. Makul taleplerinizi başvekile ilettim. Sizinle temas kuracaklar. Başarılarınızın devamını dilerim" ifadelerinin yer aldığını söyledi.

"ATATÜRK'ÜN GALATASARAYLI OLDUĞUNDAN ŞÜPHE DUYMUYORUM"

Atatürk hayranı ve Galatasaray taraftarı biri olarak belgenin kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Yüksel, şöyle konuştu: "Belgede, Atatürk'ün 'Benimde gönül verdiğim kulübün Türk sporuna katkı sunacağından hiç şüphe duymuyorum' ifadeleri, Atatürk'ün hangi takımı tuttuğunun da çok açık bir delili. O, kulübün Türk sporuna katkı sunacağından hiç şüphe duymuyor, ben de Atatürk'ün Galatasaraylı olduğundan şüphe duymuyorum. Bir insan neye gönül verir? Çok sevdiği bir kulübe gönül verir."

Kaynak: AA / Spor

muhammet yüksel Galatasaray Spor Haberler

500

Yorumlar (74)

ATA,NIN DOKTORU:

ata, raki icmeyi ve kadin oynatmayi cok severdi. . . . !!

21
28
yanıtYanıtla
müslüman Mobil-ANDROID:

atatürk gsli ise ben gs yi bırakıyorum

16
33
yanıtYanıtla
hımm:

cehennem spora transfer oldu sonra

7
38
yanıtYanıtla
OTTOMAN EMPİREMobil-ANDROID:

bu kötü oldu gs liydim dönek olcam bunla aynı takımı tutmaktan iydir

11
31
yanıtYanıtla
zafer:

onun Galatalı mı fenerli mi olduğunu bilmem beni de hiç ilgilendirmez. Ben ülkeye verdiği zarara İslam''a verdiği zarara bakarım. Dilerim rabbim affeder ama kahrolsun yolundan gidenler.

7
32
yanıtYanıtla
Reis:

gerçek bir dindar asla atatürkü sevmez çünkü bugünkü tüm saorunların kaynağı o

5
32
yanıtYanıtla
ATATÜRK KİMDİR:

çinliler atattürkten korkusuna çin senddini yaptılar istanbulu atatürk fet etti aya ilk o ayak bastı pramitleri o inşa etti ilk türk devletini o kurdu ilk yazıyı o çıkardı yeryüzüne inen ilk insan oydu nuh tufanında gemiyi o inşa ettirdi amerikayı o keşfetti parayı o buldu

7
28
yanıtYanıtla
Aydin Adikti Mobil-IOS:

Asla bu katil Galatasaraylı olamaz

4
27
yanıtYanıtla
polisMobil-ANDROID:

Klavyedenden delikanlilik yapmayın terbiyesiz nankör ler suan icki icin karıya kıza bakan bi toplum olduk ataya saygısızlık yapmayın onun uyku cok buyuk tu sizler icn yaptığını ne cabuk unuttunuz hainle ne mutlu Türk'üm elhamdülillah müslüman ım

22
8
yanıtYanıtla
celikMobil-ANDROID:

Hz.Muhammedde Bayern münih li

5
24
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title