Haberler

Altay'a Darbe! Küme Düştüler...

Bank Asya 1. Lig'de 34. hafta maçları solukları kesti! Küme düşme mücadelesini direkt olarak etkileyen maçta Adanaspor ile Altay 5 Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Bank Asya 1. Lig'de 34. hafta maçları solukları kesti! Küme düşme mücadelesini direkt olarak etkileyen maçta Adanaspor ile Altay 5 Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldi. Bünyamin Gezer'in yönettiği karşılaşmada kazanan taraf 4-1'lik skorla Adanaspor oldu. Altay, Adanaspor karşısında aldığı mağlubiyetin ardından küme düştü.

Adanaspor'a galibiyeti getiren goller 45+2'de Fahri Tatan, 52. dakikada Emre Aktaş, 68. dakikada (p) ve 90+6. dakikada Mbilla'dan geldi. Altay'ın tek golünü ise 65. dakikada Mehmet Şen kaydetti. Altay'da karşılaşmanın 57. dakikasında Özkan ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Spor Toto Süper Lig'den düştüğü yıldan bu yana Bank Asya 1. Lig'de istikrarsız bir görüntü çizen iki kez Süper Lig vizesini playoff maçlarında kaybeden Altay, bu yıl Spor Toto 2. Lig'e düşerek taraftarlarını büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

PLAY-OFF'A KATILANLAR, KÜME DÜŞENLER

Kartalspor, Güngören Belediyespor ve Akhisar Belediye Gençlik gibi kümede kalma mücadelesi veren takımlar karşısında da ikili averajı kötü olan ve bu üç takım karşısında galibiyet elde edemeyen Altay'ın kümede kalması için Adanaspor'u deplasmanda mağlup ederek; Kartalspor, Güngören Belediyespor ve Akhisar Belediye Gençlik'in rakipleriyle oynadığı maçlarda puan kaybetmesini beklemesi gerekiyordu.

Samsunspor ve Mersin İdman Yurdu'nun direkt olarak Spor Toto Süper Lig'e yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Orduspor, Çaykur Rizespor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor Spor play-off'lara mücadele edecek. Diyarbakırspor ve Altay ise ligden düşen takımlar... Play-offlarda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Tki Tavşanlı Linyitspor, Orduspor - Çaykur Rizespor ile eşleşti.

PLAY-OFF STATÜSÜ

Lig statüsünde bu sezon öncesi yapılan değişiklikle, play-off eleminasyon sistemi kaldırılmıştı. Yeni sisteme göre sezonu 3. , 4. , 5. ve 6. sıralarda tamamlayacak takımlar, play-off yarı finalinde çift devreli lig usulüne göre karşılaşacak.

Ligde 3. olan takım ile 6. olan takım, ilk müsabaka 6. olan takımın sahasında oynanacak şekilde, 4. olan takım ile 5. olan takım ise ilk müsabaka 5. olan takımın sahasında oynanacak şekilde eşleşecek. İkinci müsabakalar 3. ve 4. olan takımların sahasında oynanacak.

Bu maçları kazanan takımlar, TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahada tek maç olarak oynanacak final karşılaşmasına çıkacak ve Spor Toto Süper Lig'de yer alacak 3. ve son takım belli olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title