Haberler

    Almanya-Arjantin Dünya Kupası Finalinin Taktik Analizi

    Burak Mustafa Çakmak, Almanya-Arjantin'in maçının analizini yaptı.

    12 Haziran Perşembe günü Brezilya-Hırvatistan maçı ile başladığımız Dünya Kupası serüveni, dün akşam oynanan Almanya- Arjantin finali ile son buldu.

    Yarı finaller ve her iki takımın da turnuva performansları göz önünde bulundurulduğunda favori Almanya iken Arjantin "diş geçirme" çabasında olacak şekilde sahada yer alıyordu.

    Aslında maç başında yaptığı ataklar ile bu izlenimi oluşturdu Arjantin. İlk yarının en iyi isimlerinden olan ancak ikinci yarı nedeni belirsiz bir şekilde oyundan çıkarılan Lavezzi, turnuvanın kendi adına en iyi futbolunu oynuyordu.

    Maçın başında Higuain'in ofsayttan attığı gol ve yaşadığı sevinç biraz trajikomik bir durum olarak hafızalarda yer etti.

    Almanlar ise ilk başlarda rakibe birkaç fırsat verse de sonrasında oyunu dengeledi ve kontrolü ele aldı. Höwedes'in direkten dönen topu gol olsa belki de uzatmalara giden bir final izlememiş olacaktık. Kim bilir, belki çözülen bir Arjantin'de olabilirdi sahada ancak bu gerçekleşmedi.

    Aslında maç sonu istatistiklerine baktığımız zaman topla oynama oranlarından tutun( %60'a %40), tehlike yarattığı ataklar, ceza sahasına giriş, hepsinde Almanların bariz üstünlüğü var.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Mustafa Çakmak Arjantin Almanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title