Haberler

Airbus Galler'de Yüksekten Uçuyor

Dünyaca ünlü uçak üreticisi Airbus’un ana sponsorluğunu yaptığı Airbus UK Broughton F.C., Galler Ligi’nde fırtına estiriyor.

Boeing ile birlikte dünya uçak üretiminde lider konumda bulunan Airbus firmasının sponsorluğunu üstlendiği Airbus UK Broughton F.C. takımı, 2013-14 Galler Premier Ligi'nde bugün oynanan karşılaşmalar sonunda maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Connah's Quay deplasmanında 90. dakikada James Owen'ın attığı golle gülen takım, tarihinin ilk Premier Lig şampiyonluğu için mücadele veriyor. Geçtiğimiz yıl şampiyon The New Saints'in ardından ligi 2. sırada bitirerek kulüp tarihinin en iyi derecesini elde eden kulüp, bu sezon Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Ventspils'e 2 maç sonunda elenmişti. Airbus'ın İngiltere'deki merkezi olan ve aynı zamanda uçakların kanat bölümlerinin imalatının yapıldığı fabrikalara ev sahipliği yapan Broughton'daki 1800 kapasiteli  The Airfield'da maçlarını oynayan ekip aynı zamanda "kanat üreticileri" anlamına gelen "Wingmakers" lakabıyla da tanınıyor.

1946 yılında Vickers-Armstrong olarak kurulan kulüp, birkaç kez isim değişikliğine uğramış, 2004 yılında da Galler Premier Ligi'ne yükselmişti. İstikrarlı olarak lig derecelerini artıran ekip bu sezon, son 2 yılın şampiyonu The New Saints ile şampiyonluk mücadelesi veriyor. Zira bu 2 takıma en çok yaklaşabilen Bangor City'nin zirve ile 12 puanlık bir farkı var. 5000 nüfusuyla dünya havayolu endüstrisinde çok önemli bir yere sahip bu Galler kasabası, alışılageldik demiryolu işçilerinin yükselttiği takımlardan farklı olarak, tarihte havayolu firmasını da futbol tarihinin başarı hikayelerine ekleyebilir.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

James Owen Boeing Galler Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title