Haberler

Adana: Adana Sokak Çocukları Derneği Futbol Takımı Almanya'ya Gidiyor

Almanya'da 3-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak Dünya Kupası çerçevesinde organize edilen turnuvaya, Türkiye'den Adana Sokak Çocukları Derneği futbol takımı katılacak.

Almanya'da 3-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak Dünya Kupası çerçevesinde organize edilen turnuvaya, Türkiye'den Adana Sokak Çocukları Derneği futbol takımı katılacak.

Adana Sokak Çocukları Derneği Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu, futbol takımı kafilesiyle Almanya'ya hareket etmelerinden önce Adana Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Aksu, Hamburg Gençlik ve Spor Birliği ile Voll in Bewegung Derneği'nin 'Dezavantajlı gençlerin rehabilitasyonunda sporun araç olarak kullanılması' programı kapsamında dernekleri bünyesindeki çocukların Hamburg Gençlik Kampı'na davet ettiğini belirterek, bu organizasyonla 16-17 yaşlar arasında 14 gencin ve 3 yetişkin görevlinin katılacağını söyledi.

Adana Sokak Çocukları Derneği futbol takımı oyuncularının, düzenlenecek futbol turnuvasında değişik ülkelerden gelen diğer genç takımlarıyla karşılaşacağını belirten Aksu, "Gençlerimiz ayrıca başka sportif ve kültürel etkinlikler kapsamında yüzme, tiyatro, eğlence, okul ve ev gezilerine katılacaklar" dedi.

Vali Cahit Kıraç ise, Adana Sokak Çocukları Derneği Futbol Takımı'nın Almanya'ya davet edilmesinin 'Sokaktan Geleceğe Projesi'nin' bir başarısı olduğunu söyledi. Kıraç, "Türkiye ve Adana'yı mükemmel bir şekilde temsil edecek çocuklarımız uzun süreden bu yana turnuva için çalışmalarını sürdürüyor. Almanya'dan şampiyon olarak döneceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Kıraç, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Valilik tarafından yaptırılan Rehabilitasyon Merkezi'nin de ilerleyen günlerde tamamlanacağını, sokakta yaşayan çocukların hem sokaktan hem de işsizlikten kurtarılacağını kaydetti.

Sokak Çocukları Derneği Futbol Takımı Kaptanı Tayfun Çetin ise, 2 Haziran'da Almanya'ya gideceklerini belirterek, "2 aydır antrenman yapıyoruz. Almanya'dan yüzümüzün akıyla döneceğimize inanıyoruz. Bize verilen emeğin karşılığını vereceğiz. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title