Haberler

Filenin Sultanları finalde

Güncelleme:

SALON: Paleis 12HAKEMLER: Vladimir Simonovic, Michail Koutsoulas TÜRKİYE: Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Eda Erdem Dündar, Melissa Vargas, Hande Baladın, Cansu Özbay, Gizem Örge, Elif Şahin, Aslı Kalaç, Ayça Aykaç, İlkin AydınİTALYA: Egonu, Sylla, Lubian, Pietrini, Danesi, Orro, Antropova,...

SALON: Paleis 12

HAKEMLER: Vladimir Simonovic, Michail Koutsoulas

TÜRKİYE: Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Eda Erdem Dündar, Melissa Vargas, Hande Baladın, Cansu Özbay, Gizem Örge, Elif Şahin, Aslı Kalaç, Ayça Aykaç, İlkin Aydın

İTALYA: Egonu, Sylla, Lubian, Pietrini, Danesi, Orro, Antropova, Fersino, Bosio, Squarcini, Parrocchiale, Degradi

SETLER: 18-25, 25-23, 15-25, 25-22, 15-6

SÜRE: 125 dakika (27' 28' 25' 29' 16')

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Şampiyonası Yarı Final karşılaşmasında İtalya'yı 3-2 mağlup ederek finale yükseldi.

Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın yarı finalinde İtalya ile karşılaştı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanan mücadeleye Egonu'nun etkili performansıyla başlayan İtalya, ilk seti 25-18 kazandı. Ay-yıldızlılar ise Ebrar Karakurt'un devreye girdiği ikinci seti 25-23 önde bitirerek durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü sette serviste ve blokta etkili olan İtalya, 25-15 ile 2-1 öne geçti. Dördüncü seti A Milli Kadın Voleybol Takımı, Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas'ın sayılarıyla 25-22 kazanarak maça tutundu. Final setinde ise üstün bir oyun ortaya koyan Filenin Sultanları, seti 16-5 kazandı ve skoru 3-2'ye getirerek finale yükseldi.

Ay-yıldızlılar, finalde Sırbistan-Hollanda maçının kazananıyla karşılaşacak. Final mücadelesi 3 Eylül Pazar günü oynanacak.

FİLENİN SULTANLARI, 14 MAÇTIR KAZANIYOR

Millletler Ligi'ndeki son 6 maçını kazanan ve Avrupa Şampiyonası'nda da 8'de 8 ile finale çıkan Filenin Sultanları, son 14 resmi maçın tamamını kazanmayı başardı.

A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI, ÜÇÜNCÜ KEZ FİNALDE

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü kez finale yükseldi. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-yıldızlılar, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Filenin Sultanları Melissa Vargas Ebrar Karakurt Hande Baladın Zehra Güneş Cansu Özbay Elif Şahin Aslı Kalaç Gizem Örge Ayça Aykaç Eda Erdem Türkiye Güneş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title