Haberler

A Milli Basketbol Takımı, Çek Cumhuriyetini 75-68 Yendi

Güncelleme:

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti'ni 75-68'lik skorla mağlup etti.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti'ni 75-68'lik skorla mağlup etti. Mücadele öncesinde Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, Çek Cumhuriyeti takımına maçın anısına bir plaket verdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Milli Takımımız, Ömer Onan ve Hidayet Türkoğlu'nun sayılarıyla 5-0'lık seri yakalarken Çek Çumhuriyeti çabuk toparlandı. Özellikle hızlı hücumlarla kolay sayılar bulan rakibimiz, Pavel Houska'nın bulduğu 3 sayılık basketlerle maçta ilk kez 11-12 öne geçti. Başantrenör Bogdan Tanjevic, aldığı molanın ardından oyuna Kerem Gönlüm - Ömer Aşık ikilisini soksa da pota altı savunma sıkıntısı devam etti. Buradan üst üste sayılar bulan Çek Cumhuriyeti ilk çeyreği 18-27 önde geçti.

İkinci periyotun hemen başında savunma zaaflarını kenara iten Ay - Yıldızlılarımız, Kerem Gönlüm'ün skorer oyunuyla 9 sayılık farkı 2 buçuk dakika içinde beraberliği yakaladı (29-29). Bu dakikanın ardından iki takım da mücadeleci bir oyun sergiledi. Üstünlük devamlı el değiştirirken millilerimiz Ömer Onan'ın sayılarıyla ayakta kaldı. Soyunma odasına Lubos Barton'un bulduğu son saniye basketiyle 41-41 eşitlikle gidildi.

İkinci yarının ilk bölümünde iki takım da savunmada oldukça istekli başladı. A Milli Erkek Takımımız savunma sorunlarını çözse de bu kez hücumda zaman zaman sayı bulmakta zorlandı. Bunu iyi değerlendiren Çek Cumhuriyeti, farkı bir ara 7 sayıya kadar çıkartmayı başardı (45-52). Ender Arslan'ın oyuna girmesiyle tekrar dengeyi yakalayan Ay - Yıldızlılarımız, Sinan Güler'in serbest atıştan bulduğu sayılarla 52-52 eşitliği sağladı.

Son çeyreğe ise 53-55'lik Çek Cumhuriyeti üstünlüğüyle gidildi. Final periyotuna iyi başlayan Milli Takımımız, Sinan Güler'in skorer oyunuyla 7-2'lik bir seriyle skoru 60-57'ye getirdi. Ersan İlyasova'nın devreye girmesiyle oyunda üstünlüğünü rakibine kabul ettiren millilerimiz son 4 dakikaya 7 sayı önde girdi (67-60). Kalan dakikalarda üstünlüğünü sürdüren A Milli Erkek Takımımız, Çek Cumhuriyeti'ni 75-68 mağlup etti.

TANJEVİC: "OYUNUMUZ TATMİN EDİCİYDİ"

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Çek Cumhuriyeti maçında oynanan oyunun tatmin edici olduğunu söyledi. Tanjevic, güçlü bir takıma karşı oynadıklarını belirtip, "Son derece iyi basketbol oynayan bir Çek Cumhuriyeti takımı vardı. Ekibimiz tam anlamıyla en iyi form durumunda değil. Hidayet'in bazı sorunları var. Kamp 18 Temmuz'de başladı, sakatlıklardan dolayı tam formumuzu yakalamadık. 23-25 Ağustos tarihleri arasında oynayacağımız Spor Toto World Cup'ta formu yakalayacağımızı düşünüyorum. Takımın son halini burada göreceğiz. Bugün Ender in sahaya yansıttığı oyun olumluydu. Takım olarak da sahaya yansıttığımız oyundan memnunum" ifadelerini kullandı.

Milli basketbolcu Ender Arslan ise bu sene ilk kez kendi seyircimiz önünde oynadıklarını hatırlatarak, "Bunun da ayrı bir heyecanı vardı. Çok iyi oynamadık ama bu normal. Maçın en önemli noktası ikinci yarıda yaptığımız iyi ve sert savunmaydı. Avrupa Şampiyonası'nda da başarıyı bize getirecek olan şey savunma olacaktır" dedi. BUDİNSKY: "TÜRKİYE MAÇI HAKETTİ"

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı Başantrenörü Pavel Budinsky de maçın ardından şöyle konuştu: "Öncelikle galibiyet için Türkiye'yi kutluyorum. Bence Avrupa Şampiyonası öncesinde çok iyi bir hazırlık maçı oldu. Birinci çeyrekte iyi oynadık, iyi savunma yapmaya çalıştık. Türkiye'nin maçı kazanmasında iki şey belirleyici oldu; ilki Türkiye'nin serbest atış yüzdesi, ikincisi ise bizim yaptığımız 20 top kaybı. Türkiye gibi güçlü bir takıma karşı bu kadar top kaybederseniz kazanamazsınız."

TÜRKİYE - ÇEK CUMHURİYETİ: 75-68

SALON: Abdi İpekçi

TÜRKİYE (75): Emir Preldzic 6 (2 asist), Sinan Güler 12 (3 ribaund - 2 asist), Ömer Onan 10, Ersan İlyasova 10 (7 ribaund), Semih Erden 5, Oğuz Savaş 4 (2 ribaund - 2 asist), Kerem Gönlüm 8 (2 ribaund), Ender Arslan 2 (5 asist), Ömer Aşık 6 (6 ribaund), Hidayet Türkoğlu 10 (2 ribaund), Barış Ermiş 2 (5 ribaund)

ÇEK CUMHURİYETİ (68): Ondrej Balvin 4 (5 ribaund), Pavel Pumpria 12 (2 asist), Vojtech Hruban 5 (2 ribaund), Tomas Satoransky 7 (3 ribaund - 5 asist), Jiri Welsch 4 (7 ribaund - 3 asist), Lubos Barton 9 (9 ribaund), David Jelinek 2, Jakub Kudlacek, Kamil Svrdlik, Jakup Houska, Pavel Houska 11 (6 ribaund), Jan Vesely 14 (4 ribaund)

1. PERİYOT: 18-27

2. PERİYOT: 23-14

3. PERİYOT: 12-14

4. PERİYOT: 18-13 - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title