Haberler

A Milli Basketbol Takımı Oyuncusu Oğuz Savaş Açıklaması

"Herkes şampiyonaya hazır olmak için elinden geleni yapıyor. Hem fiziksel hem de mental olarak şampiyonaya hazırlanıyoruz" "Gün geçtikçe daha iyi oynar hale geldik. İlk oynadığımız hazırlık maçıyla, Spor Toto World Cup'takiler arasında dağlar kadar fark var" "Fenerbahçe Ülker'de oyunuyoruz ve her sene hedefler en yukarıda. Geçen sezonun izlerini silmek istiyoruz"

EMRAH OKTAY - A Milli Basketbol Takımı oyuncularından Oğuz Savaş, Slovenya'da 4-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2013 Avrupa Şampiyonası'na hazır halde girebilmek için takımdaki oyuncuların elinden geleni yaptığını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Oğuz Savaş, ay-yıldızlıların oynayacağı Avrupa Şampiyonası ve Fenerbahçe Ülker'deki gelişmeler hakkında konuştu.

Oğuz Savaş, son oynadıklarını turnuva Spor Toto World Cup ve sonrasındaki Polonya maçında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Yüzde 100 hazır olduğumuzu söyleyemeyiz ama herkes şampiyonaya hazır olmak için elinden geleni yapıyor. Hem fiziksel hem de mental olarak şampiyonaya hazırlanmaya çalışıyoruz. Takım olarak idmanlarda en iyisini yapmaya uğraşıyoruz" dedi.

Oynadıkları ilk hazırlık maçlarında sürekli olarak performanslarını artırdıklarına vurgu yapan 2,14 metre boyundaki pivot, şunları kaydetti:

"İlk hazırlık maçlarında çok formda olup, şampiyona yaklaştıkça kötü oynamak çok da mantıklı değil. Hazırlıkların başında yoğun bir tempodan gelip maça çıktık. İyi şeyler gösterememek çok normal. İnsanlar oynadığımız hazırlık maçlarına bakarak yorum yapıyorlarsa yanılıyorlar. Gün geçtikçe daha iyi oynar hale geldik. İlk oynadığımız hazırlık maçıyla, Spor Toto World Cup'takiler arasında dağlar kadar fark var. İnşallah seviyemiz artarak şampiyonaya gireriz."

"Zorlu bir grupta mücadele edeceğiz"

Oğuz Savaş, şampiyonanın ilk turunda Rusya, Yunanistan, İtalya, Finlandiya ve İsveç'in yer aldığı D Grubu'nda mücadele edeceklerini hatırlatarak, "Zor bir grupta mücadele edeceğiz ama Avrupa Şampiyonası genelinde kolay diyebileceğimiz bir grup yok. Elimizden geleni yapacağız. Sonuçta ilk turu geçince de iş bitmiyor" ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Hidayet Türkoğlu'nun NBA'de doping yaptığı gerekçesiyle aldığı cezada yapılan indirimin takımdaki herkesi mutlu ettiğini aktaran deneyimli oyuncu, "Kaptanın kafası bu konuda rahatlamıştır. Durumunda hep bir soru işareti vardı. Kaptanın durumunun belli olması ve bizimle beraber Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olması bizi de mutlu etti. Bu çok önemliydi" şeklinde görüş bildirdi.

"Obradovic, Avrupa'nın en iyilerinden"

Fenerbahçe Ülker'de ünlü antrenör Zeljko Obradovic'le çalışacaklarını söyleyen Oğuz Savaş, Sırp çalıştırıcının kalitesinin tartışılmaz olduğunu aktardı.

Oğuz, A Milli Takım'da olduğu için Obradovic'le henüz çalışamadığını belirterek, "Obradovic'i anlatmaya çok fazla gerek yok. Kendisi tartışmasız Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden birisi. Onunla çalışacağımız için gerçekten mutluyuz. Bu bizim için gurur verici olacaktır. İnşallah başarılı oluruz" diye konuştu.

Sarı-lacivertli takımdaki oyuncuların çoğunluğunun milli takımlarda olduğunun altını çizen Oğuz Savaş, bu durumun kendileri açısından bir sıkıntı doğurabileceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Türkiye Milli Takımı'nda Fenerbahçe Ülker'den 5-6 oyuncu vardı. Diğer yabancı oyuncuların hepsi de milli takımlarında forma giyiyor. Obradovic, kadrodan 10-12 oyuncudan yoksun çalışıyor. Genelde gençlerden oluşan bir grupla antrenman yapıyorlar. Bu aslında bizim için sıkıntı olur mu bilmiyorum ama çok geç toplanacağız. Bütün milli takımlarda oynayanlar şampiyona sonuna kadar gitse, 23-24 Eylül'de döneceğiz ve 1 Ekim'de de Türkiye Kupası maçları başlayacak. Çok az bir vakitte hazırlanmaya başlayacağız."

Geçen sezon THY Avrupa Ligi ve Beko Basketbol Ligi'nde yaşadıkları hayal kırıklığını telafi etmek için çalışacaklarını anlatan deneyimli pivot, "Geçen sezon Avrupa ve Türkiye ligi bizim açımızda çok iyi geçmedi. Aldığımız bir Türkiye Kupası var ama çok iyi bir sezon geçirdiğimizi söyleyemeyiz. Tabii ki Fenerbahçe Ülker'de oyunuyoruz ve her sezon hedefler en yukarıda. Geçen sezonun izlerini silmek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Ülker Oğuz Savaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title