Haberler

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Doğru

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında Sağlık Alt Komitesi alanda inceleme yaptı.

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında Sağlık Alt Komitesi alanda inceleme yaptı.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırkpınar Etkinlikleri Sağlık Alt Komitesi, İl Sağlık Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Toplantıya Edirne Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Turhan, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Onur Çakar, Kamu Hastaneler Birliği Edirne Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Gürhan Çelik, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Celal Yöndem, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Devrim Öden, Dr. Kamil Sani Öngören, Edirne Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Birimi Hemşiresi İnci Özer ve Komisyon Sekreteri Asiye Girgin katıldı.

Toplantıda 10-16 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde güreşlerin, kültür, sanat ve spor etkinliklerinin amacına uygun, kaliteli, sağlıklı ve güven içerisinde yapılması ile ilgili konular görüşüldü.

Daha sonra Kırkpınar Etkinlikleri Sağlık Alt Komitesi, Başkan Yardımcısı Tanrıkulu eşliğinde Sarayiçi Er Meydanı'nda inceleme yaptı.

İnceleme sonrasında alınan tedbirlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için hangi kurumun hangi noktada görev yapması gerektiği belirlendi.

Tanrıkulu, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, halk ve sporcu sağlığına yönelik tedbirler alındığını söyledi.

Tedbirleri özetleyen Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da kene, böcek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyoruz. Belediye Zabıta, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü İş Yeri Denetim Birimi Kırkpınar etkinlikleri boyunca Sarayiçi'nde gıda denetimleri yaparak, halkın daha sağlıklı gıdalar tüketmesi için çalışma gerçekleştirecek. Sağlık tedbirleri İl Sağlık Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi Koordinasyonunda 112 ekipleri ve belediye sağlık birimi ile ambulansı tarafından yürütülecek."

Kaynak: AA / Spor

İl Sağlık Müdürlüğü Ertuğrul Tanrıkulu Edirne Belediyesi Kırkpınar Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title