Haberler

5. Kurtuluş Güreş Turnuvası Yapıldı

Güncelleme:

Kahramanmaraş Belediyesi'nin Geleneksel Hale Getirdiği 5. Kurtuluş Güreş Turnuvası 9 Ülkeden 84 Güreşçinin Katılımı İle Gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 5. Kurtuluş güreş turnuvası 9 ülkeden 84 güreşçinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Batıpark Spor Salonu'nda gerçekleştirilen güreş turnuvasında Kahramanmaraş Belediyesi takım halinde 64 puanla birinci olurken, 45 puanla Rusya ikinci, 42 puanla İran üçüncü ve 33 puanla Dağıstan 4. oldu.

Batıpark Spor Salonu'nda 6 Şubat 2011 tarihinde saat 10.30'da başlayan güreşlerde 9 ülkeden 84 güreşçi 7 sıklette müsabakalara katıldılar.

Batıpark Spor Salonu'nda gerçekleştirilen seramoni ve madalya törenlerinde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinliklerine başladıklarını ifade ederek: "Bundan tam 91 yıl önce başlayan kurtuluş mücadelemizin sevincini yaşamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz.

Kimileriniz yurt dışından kimileriniz yurt içinden gelerek bizlerin bu sevincine ortak oldunuz.

Kahramanmaraş Belediyesi olarak Güreş Takımını kurduk. Güreş takımımızda yer alan güreşçilerimiz zaman zaman katıldıkları müsabakalarda dereceler elde ederek bizleri mutlu ediyorlar.

İlkini 5 yıl önce gerçekleştirdiğimiz Kurtuluş Güreş Turnuvası'na bu yıl da 9 ülkeden 84 güreşçi katılmaktadır. Gürcistan, Rusya, Dağıstan, Azerbaycan, Ürdün, İran, Katar, Suriye'den gelerek bizleri onurlandıran siz değerli güreşçi kardeşlerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

Bu arada aramızda bulunan İdlip Belediye Başkanı Ömer Kasım Aga'ya da hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu ise yaptığı konuşmasında: "Kahramanmaraş'ın kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilmekte olan Güreş Turnuvası artık bölgesel olmaktan çıkmış ve tamamen uluslar arası bir etkinliğe dönüşmüştür. Bugün burada değişik ülkelerden gelen güreşçileri görüyorum. Sporun dostluk, kardeşlik ve centilmenlik olduğunu hatırlatarak tüm güreşçilere başarılar diliyor, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından güreşlerin yarı final ve final müsabakalarına geçildi.

7 sıklette yapılan müsabakalar sonunda Kahramanmaraş Belediyesi 64 puanla birinci olarak ipi göğüsleyen taraf oldu. Turnuvada 45 puanla Rusya ikinci olurken, üçüncülüğü 42 puanla İran, dördüncülüğü ise 33 puanla Dağıstan aldı.

Batıpark Spor Salonunu tıklım tıklım dolduran seyircilerin coşkulu tezahüratları eşliğinde yapılan müsabakalar sonunda sıkletlerde dereceye giren güreşçiler şu şekilde gelişti:

55 kilo

1. Ferid Dezhamkoy –İran

2.Vlademir Jokonlev – Rusya

3-Mehdi Rahmatizad – İran

3-Osman Adamsiyev – Dağıstan

60 kilo

1.Hakan Şen – Kahramanmaraş Belediye

2. Ramazan Zekeriyev –Dağıstan

3.Ali Kuru - Kahramanmaraş Belediye

3-Yurgon Skyrabin – Rusya

66 kilo

1. Adam Yakubov – Dağıstan

2.Mustafa Kuyucu - Kahramanmaraş Belediye

3-Muhammed Seyhani – Suriye

3-Tufan Gündüz - Kahramanmaraş Belediye

Kaynak: Bültenler / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title