Haberler

25. Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri

25. Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı İsmail Balaban oldu.

25. Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı İsmail Balaban oldu.

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Mahallesi'ndeki Beşpınar Yaylası'nda düzenlenen güreşlere 25'i başpehlivan, yaklaşık 250 güreşçi katıldı.

Başpehlivanlık için Ankara Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Şaban Yılmaz ile Antalya Döşemealtı Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi İsmail Balaban karşılaştı. Çekişmeli geçen mücadeleyi, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Balaban kazandı.

Balaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, galip geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "Yağlı güreş, bizim özümüz, kültürümüz ve peygamber sporumuz. Elimizden geldiğince sevdirmeye ve aşılamaya çalışıyoruz. Bu yolda da devam edeceğiz." dedi.

Şaban Yılmaz ise yağlı güreşin dünyanın en zor sporlarından biri olduğunu vurgulayarak, başpehlivanlara da devlet sporcusu unvanı verilmesini istedi.

Güreş ağalığını ise 70 bin lirayla iş adamı Behçet Çağlayan aldı.

Yaklaşık 1 ton zeytinyağının kullanıldığı güreşlere katılanlar, İsmail Balaban'a sevgi gösterisinde bulunarak onunla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Güreşleri 10 bin kişi izledi

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak ata sporunu gelecek kuşaklara aktarmak için Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri'ni 25 yıldır düzenlediklerini belirtti.

Muğla ve Kavaklıdere'nin birer Yörük kenti olduğunu dile getiren Demir, "Yağlı pehlivan güreşi, kültürel mirasımız, Müslüman Yörük Türkmenlerin olmazsa olmazlarından. Biz de 700 yıldır Yörüklerin bölgemizde düzenlediği yağlı pehlivan güreşlerinin, bizden sonraki nesle sağlıklı bir şekilde aktarılması için bu güreşleri düzenliyoruz." diye konuştu.

Demir, güreşleri yaklaşık 10 bin kişinin izlediğini belirtti.

Kaynak: AA / Spor

İsmail Balaban Kavaklıdere Beşpınar Menteşe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title