Haberler

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na Doğru

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda, bisiklet branşında Türkiye'yi 7 erkek ve 5 kadından oluşturulan milli takım temsil edecek.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda, bisiklet branşında Türkiye'yi 7 erkek ve 5 kadından oluşturulan milli takım temsil edecek.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğü'nden yapılan açıklamada, 18-30 Temmuz tarihlerinde Samsun'da düzenlenecek olimpiyatlarda Türkiye'yi bisiklet branşında 12 sporcunun temsil edeceği, 4 ayda kurulan ekibin kısa süre içindeki yoğun antrenmanlarla hazır hale geldiği bildirildi.

İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası'na katılan sporcular arasından seçilen bisikletçiler, yol ve dağ bisikletinde pedal çevirecek. Bisiklet Milli Takımı, olimpiyatlar öncesindeki dördüncü ve son kampını Samsun'da yapacak.

Başantrenör Hakan Kıpık, takımı kurarken daha önce basketbol, atletizm ve voleybolda spor alt yapısı edinen isimlere öncelik verdiklerini belirterek, "Bisikletçilerimize sıkıştırılmış bir eğitim vermek durumundaydık. Hepsi büyük fedakarlıklar yaptılar. Şu anda performansımız gayet iyi seviyede. Olimpiyatlar sonrasında daha da iyiye gitmeyi ve önümüzdeki yıllarda madalyalar kazanmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Kısa sürede kat ettikleri yolun büyük olduğunu dile getiren Kıpık, "Bunu hem Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, hem de Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonumuzun her zaman yanımızda olmaları sayesinde başardık. Tüm araç gereçlerimizi, bütün ihtiyaçlarımızı karşıladılar." dedi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 4 yıl önce Türkiye'yi bisiklet branşında temsil eden tek sporcu Mustafa Önder Atik ise, "Sofya'da tek başıma mücadele ettim. Çok zorlandım. Ama şimdi üç ay Alanya'da takım olarak kamp yapabildik. İnşallah olimpiyatlarda Türkiye'yi gururlandırmak istiyoruz. Herkesi bizi seyretmeye bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlarda bisiklet programı

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları yol bisikletinde 19 Temmuz'da sprint, 21 Temmuz'da bireysel zamana karşı, 23 Temmuz'da yol yarışı ve 25 Temmuz'da puan yarışı koşulacak. Dağ bisikletinde ise mücadele 24 Temmuz'da başlayacak.

Türkiye'yi olimpiyatlarda bisiklette temsil edecek sporcular şöyle:

Dağ bisikleti: Mustafa Önder Atik, Ercüment Boran, Ramazan Günay, Onur Kop, Raziye Salim.

Yol bisikleti: Kasım Asma, Büşra Çetinkaya, Cuma Ekener, Ali Korkmaz, Ebru Tok, Nazlı Tahtallı, Elvan Topal.

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Önder Türkiye Samsun Sofya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title