Haberler

17 Yaşındaki Amasyalı Sporcu Türkiye'yi Yurt Dışında Temsil Edecek

Güncelleme:

Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası'nda +67 kiloda birincilik elde eden 17 yaşındaki Amasyalı sporcu Hayrunnisa Coşkun, ülkesini yurt dışında temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.

Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası'nda +67 kiloda birincilik elde eden 17 yaşındaki Amasyalı sporcu Hayrunnisa Coşkun, ülkesini yurt dışında temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası, 26-29 Şubat tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildi.

Amasya'da yaşayan ve antrenörünün isteği üzerine 9 ay önce, samurayların savaşlarda silahsız kaldıklarında kullandıkları tekniklerle ortaya çıkan, Japonya kökenli bir Uzak Doğu savunma sanatı olan ju jitsu öğrenmeye başlayan Coşkun, şampiyonadan birinci olarak ayrılmayı başardı.

Coşkun, AA muhabirine, bu sporu çok sevdiğini, haftanın altı günü, günde üç saat antrenman yaptığını söyledi.

Şampiyonadaki en büyük destekçisinin ailesi ve antrenörü olduğunu ifade eden genç sporcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ju jitsuya 9 ay önce başladım. Arkadaşım bu sporu yapıyordu. Onun çıkış zamanına geldim, sonra hocam beni gördü. 'Senden sporcu olur.' dedi ve beni kolumdan tutup salona getirdi. 26-29 Şubat'ta Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 'newaza' ve 'fighting' branşlarında şampiyon oldum. Şimdi de Almanya'da Avrupa Şampiyonası var. Orada ülkemi temsil edecek, Türk kadınının gücünü Avrupa'da göstereceğim inşallah.

Antrenör Yağmur: "Avrupa Şampiyonu olacağına inanıyorum"

Hayrunnise Coşkun'un 22 yaşındaki antrenörü Aylin Satı Yağmur, sporcusunun çalışma azmine ve disiplinine hayran olduğunu söyledi.

Yağmur, genç sporcunun yeni başarılar kazanacağına inandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hayrunnisa geldi, hafif bir korktu. Sıklet sporları olduğu için 'Kilo verecek miyim?' muhabbeti geçti. 'Hayır, aksine sana daha çok yedirip içireceğim.' dedim. Çünkü yağ değil, kas gücü bir kilosu vardı. O yüzden daha çok yedirip, içireceğimi söyledim. Israrım üzerine antrenmanlara başladı. İlk geldiği günden beri de çok disiplinli bir şekilde antrenmanlarını yaptı, sözümden çıkmadı. Şu anda zaten iki branşta da şampiyon. Dokuz ay içinde Almanya'ya gitmeye hak kazandı. Avrupa şampiyonu olacağına inanıyorum."

Coşkun, 23-26 Mayıs'ta Almanya'da düzenlenecek Ju Jitsu Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye adına mücadele edecek.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Turnuva Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title