Haberler

Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un yeni sezon için kullanmak istediği Amedspor isminin reddedilmesi üzerine kulüp isminin, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed SK) olarak değiştirilmesi kararı alındı.

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor'un yeni sezon için kullanmak istediği Amed spor isminin reddedilmesi üzerine kulüp isminin, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed SK) olarak değiştirilmesi kararı alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Kongresi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz cep sinemasında yapıldı. Kongreye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdullah Sevinç ve Hüseyin Bayrak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor Kulüp Eşbaşkanı İhsan Avcı, Belediye Meclis üyesi Erkan Erenci ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor Yönetim Kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor Eşbaşkanı İhsan Avcı, Olağanüstü Kongre'nin yapılmasının yanlış algı oluşturduğunu söyledi. Avcı, "Genel kurullar demokrasi açısından önemli zeminlerdir. Arkadaşlarımız bir eksiklik olarak ifade ettiler. Ama aslında genel kurullar bu tip toplumsal örgütlerin geride bıraktığı süreçleri değerlendirip, bunun muhasebesini, öz eleştirisini yapıp önümüzdeki döneme dair planlamaları, programlarını yaptıkları önemli platformlardır. O açıdan aslında bir eksiklik değil genel kurullar aynı zamanda demokrasinin bir gereğidir" dedi.

"MEDYA DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'U YIPRATMAYA ÇALIŞIYOR"

Avcı, özellikle Diyarbakır'da bir kısım yerel medyanın genel kurul sürecinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor'u yıpratmak istediğini ancak bu davranışları doğru bulmadıklarını kaydetti. Avcı, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dimdik buradadır, ayaktadır. Önümüzdeki dönem kendi dayandığı tabanıyla halk kitlesiyle daha büyüyerek daha gelişerek, kısmen yaşadığı sıkıntılar dönemsel olabilir; ama bunlar aşılacak. Hep beraber dayanışma içerisinde, güçlerin birleşmesiyle, halkın gerçek dayanışmasıyla aşılacak şeylerdir. Bu genel kurul tam da yeni bir çıkıştır. Sporun kendileri için diğer takımlar gibi sadece araç olmadı. Spor aynı zamanda toplumların, halkların bir arada yaşamının zemini olan bir araçtır. Toplumu yeniden inşa ettiğimiz bu süreçte spor toplumsal inşa sürecinin önemli bir zeminidir" dedi.

AMEDSPOR KABUL EDİLMEYİNCE BU KEZ 'AMED SK' OLDU

Olağanüstü kongrede faaliyet ve denetim raporlarının okunması ardında yönetmenlik ve tüzükte yapılacak değişiklikler için verilen öneriler değerlendirildi. Daha önce 10 olan yedek üye sayısının 4'e indirilmesi ve 'Amedspor' ismi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yapılan başvurunun reddedilmesi üzerine takım isminin konuşmaların ardından oybirliğiyle Amed Sportif Faaliyetler Kulübü olarak değiştirildi. Yeni ismin Ağustos ayında çekilecek fikstürde de 'Amed SK' olması bekleniyor.

YENİ YÖNETİM DE KONGREDE SEÇİLDİ

Tek listeyle gidilen seçimde, yönetim kurulu delegelerin oybirliğiyle seçildi. Buna göre kulübün yeni yönetimi şu isimlerden oluştu, Ali Karakaş, Nurullah Edemen, Süleyman Gökalp, Servet Erol, Abdullah Sevinç, Nesih Aktepe, Adnan Zengin, Soran Haldi Mızrak, Kahraman Papatya, Ekrem Yeşil, Emrullah Gürbüz, Dilan Yumlu, Seda Can, Besra Ekinci ve Şivezat Işık Zorlu görev alacak.

Yönetim kurulu üyelerinin daha sonra görev dağılımı yaparak, başkan ve yardımcılarını seçecekleri öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Büyükşehir Belediyespor Abdullah Sevinç İhsan Avcı Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title