Haberler

SPK'nın Kompozisyon Yarışması

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2015 yılı kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler belirlendi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2015 yılı kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler belirlendi.

SPK açıklamasına göre, kurul tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile finansal piyasalara yönelik farkındalık oluşturmak, finansal kurumları tanıtmak, eğitim çağındaki gençlerden başlayarak tasarruf ve yatırım bilincini geliştirmek amacıyla, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak "2015 yılı Kompozisyon Yarışması" düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerince, ülke genelinde toplanan binlerce eser arasından seçilerek kurula iletilen, ortaokul kısmı için 146, lise kısmı için 125 olmak üzere toplam 271 eser değerlendirmeye alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, SPK, Borsa İstanbul ve Türkiye Sermaye Piyasası Birliği temsilcilerinden oluşan değerlendirme kurulu tarafından 2 - 4 Haziran 2015 tarihlerinde kurulun Ankara'daki merkezinde yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren eserler belirlendi.

Ortaokul öğrencilerine yönelik "Gençlikte taş taşı, ihtiyarlıkta ye aşı" atasözünü, tasarruf ve yatırım dengesi açısından ailenizden bir örnek vererek açıklayınız. Siz olsanız, örnek verdiğiniz olayda nasıl davranırdınız?" konulu yarışmaya, Trabzon'dan "Geleceğe Güvenle Bakmak" başlıklı eseriyle katılan İsmetpaşa Ortaokulu öğrencisi Cansu Serdar ortaokul kısmının birincisi oldu.

Lise öğrencilerine yönelik "Size göre, para biriktirmeye en büyük engel nedir? Ne gibi teknolojik çözümler ve/veya banka uygulamaları, sizin ve arkadaşlarınızın tasarruf etmeye başlamanıza yardımcı olabilir?" konulu yarışmaya "Şifrenizi Alabilir miyim?" başlıklı eseriyle Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden katılan Edanur Saluk lise kısmının birincisi oldu.

Dereceye giren öğrenciler için daha sonra ilan edilecek bir tarihte ödül töreni düzenlenecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title