Haberler

Sözünde Duranlar Vefa Gecesi

Güncelleme:

Genç Hareket ile kısa adı KAMET olan KTO konferans salonunda düzenlediği ''Vefa Gecesi'' programı Genç Hareket başkanı Ekrem Doğan'ın konuşması ile başladı.


Doğan Müslüman gençlerin sözünde duranlar olarak tabir edilen önde giden şehitlerin iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi;

''Bizler Müslüman gençleriz kendimizi böyle tanımlıyoruz. Sözlere kapitalizm, emperyalizm, postmodernizm gibi başlayan ve bu kavramlarla devam eden cümlelerden hepimiz sıkıldık. Biz kendimizi kendi kavramlarımızla tanımlamak istiyoruz. Bizi bir batılıya dönüşmeye zorlayan bu kafa karıştırıcı kelimelerden ve kavramlardan sıyrılarak Müslümanca düşünmek istiyoruz. Coğrafyamızı büyük bir kabristana dönüştürmek isteyen bu zalimlere emperyalist güçler falan demek istemiyoruz. Biz Kuran tabiri olarak onlara kafirler demek istiyoruz . Bunu, onları ötekileştirmek için değil, kendimizi doğru tanımlamak için ve kendimizi berikileştirmek için söylüyoruz. Onların kullandıkları kavramlarla kendimizi tanımlamak istemiyoruz. Biz Müslümanız ve her bir ferdi birbirine Allah (C.C.) tarafından kardeş kılınmış büyük bir ümmet topluluğuyuz. Sözünde duranlar bizim kavramlarımızdan biridir, Kur-an'i bir kavramdır. Kur-an onlara sözünde duranlar der. Şehadet belki çok kullanılan bir tabir olduğu için kullanmadık. Sözünde duranlar aynı zamanda bedelini canıyla ödeyen şehitlerdir. Vefa gecesi sanırım bu amaca hizmet edecek ve şehitliği gençlere daha iyi anlatmaya çalışacak. dedi.

Programın konferans bölümünde konuşan İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya başkanı Adem Ceylan konuşmasında şu sözlere yer verdi;

Onlar bu şehrin sokaklarına şehadetin bir yaşam biçimi olduğunu öğrettiler, bize bir miras bıraktılar. Bedeli ödenmedikçe, hak dahi olsa hiç bir dava başarıya ulaşamaz ve mazlumlar hak olan davalarında sebat ettikçe, dünyanın kirlenmiş bilinci onlara bulaşamaz.Saplanır ciğerime mazlum bebeklerin sesi, eğer ahdimizden dönersek, eğer sözümüzden dönersek, eğer sözünde duranlara vefa göstermezsek, yitirsin analarımız bizleri yitirsin sağ ellerimiz hünerlerini, dar ağaçlarına pervası olmayan Şeyh Sait'ler kalkan olur Kur-an'ın yapraklarına, kah Erbilli Esat olduk, kah İskilipli Atıf , kah Konyalı Muhammed Rıfat olduk, kah hayatını hizmete adıyan Sait Nursi. ALLAH'ım hayatımızı şahid, memat'ımızı şehid kıl! (AMİN) dedi.

Program grup yürüyüşün ezgi dinletisi ve dua ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title