Haberler

    Sözleşmeli Öğretmenler 3 Yıl Başka Yere Atanamayacak

    Güncelleme:

    MEB tasarısı TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşüldü. Buna göre, sözleşmeli öğretmenler, KPSS puan sırasına göre sözlü sınavla alınacak, ve 3 yıl süreyle başka yere atanamayacak.

    Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki kanun tasarısı Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşüldü. Tasarıya sözleşmeli öğretmenliğe ilişkin düzenlemeler eklendi. Buna göre sözleşmeli öğretmenler 3 yıl süreyle başka bir yere atanamayacaklar.

    BOŞ KADROLARA SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER GETİRİLECEK

    MEB tasarısına göre, Kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde boş kadrolara sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek.

    SÖZLÜ SINAV BAŞARISINA GÖRE ATAMA YAPILACAK

    Sözleşmeli öğretmenler, KPSS puan sırasına konulmak kaydıyla Bakanlıkça yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre atanacak.

    3 YIL BAŞKA YERE ATANMA YOK

    Bu öğretmenler 3 yıl süreyle başka yere atanamayacak, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulacak.

    SÜREYİ DOLDURANLAR BULUNDUKLARI YERDEKİ ÖĞRETMEN KADROLARINA ATANACAK

    Sözleşme gereği 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanacak.

    2 YIL DAHA GÖREV YAPILACAK

    Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak.

    Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde de sözleşmeli öğretmenin eşi, sözleşmeli öğretmene tabi olacak.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
    500

    Yorumlar (2)

    cengiz:

    sözlü sınav derken şimdi ben torpil mi diye merak ediyorum neden yazılı değilde sözlü ?

    3
    0
    yanıtYanıtla
    madur ):

    Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde de sözleşmeli öğretmenin eşi, sözleşmeli öğretmene tabi olacak. derken sınav sonrasında evliliği duşunen bir çift olarak sorum şu özel sektörde calışan biri olarak eşimden ayrı 5 yılmı geçirmek zorundayım ? ki böyle bı durum söz konusu ıse üzgunum ama cumhurbaşkanımızın dedığı 3 cocuk ılkesı bızden coook uzak görünüyor saygılarımla . . .

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title