Haberler

Sözde Tarikat Liderinin 341 Yıl Hapsi İsteniyor

Bursa'da kendisini tarikat lideri olarak tanıtıp, 'dergah' adını verdiği eve gelenlere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan evli 2 çocuk babası Uğur K. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Bursa'da kendisini tarikat lideri olarak tanıtıp, 'dergah' adını verdiği eve gelenlere cennete gideceklerini vaad ederek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan evli 2 çocuk babası Uğur K. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Hakkında toplam 341 yıla kadar hapis cezası istenen 47 yaşındaki Uğur K. ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

Yapılan ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, geçen ay merkez Yıldırım İlçesi'nde 'Dergah' denilen eve baskın düzenledi. Evde bulunan ve gözaltına alınan bazı kişiler, kendisini tarikat lideri olarak tanıtan Uğur K. ile cennete girmelerine şahitlik edeceği iddiasıyla oral seks yaptıklarını ve ilişkiye girdiklerini söylediler. Soruşturmayı genişleten polis, Uğur K. ile bazı evli çiftlerin yakınlarını da alarak dergaha gelip Uğur K. ile ilişkiye girdiğini tespit etti. Bu işi 8 yıldır yapan Uğur K. 'nın evinde arama yapan polis, çok sayıda çocuk ve hayvan pornosu CD'leri ele geçirdi. Verdiği ifadede, evinde 'Sır odası' adını verdiği bölümde ziyaretine gelen kadın ve erkeklerle kendi istekleri ile ilişkiye girdiğini söyleyen Uğur K. "Kadın erkek hiçbir müridimle zorla cinsel ilişkiye girmedim. Daha önce müridim olan kişiler beni şikayet etmiş olabilir. Zikir esnasında cezbelenen kişi sır odama gelir. Ben hiçbir şey yapmam. Onlar kendileri gelip kucağıma oturur. Benim tarikat lideri olarak sır odasına gelen müridime cinsel ilişkiye giremeyeceğimi söyleme gibi bir lüksüm olamaz. Ben cezbelenen müridimle ilişkiye girmezsem, mürit zikir durumundan dolayı yanmaya başlar. Gücü kalmaz ve delirir" dedi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra zikir anında çekilen ve çocukların da bulunduğu görüntüleri ortaya çıkan Uğur K. tutuklandı. Uğur K. ile birlikte gözaltına alınan 42 yaşındaki Mesut K. ile 28 yaşındaki Ahmet C. savcılık tarafından serbest bırakıldı.

AĞIR CEZADA YARGILANACAKLAR

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, sözde tarikat şeyhi Uğur K. ve suç arkadaşları Mesut K. ve Ahmet C. hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Toplam 4 sayfadan oluşan iddianamede, tutuklu şüpheli Uğur. K. 'nın, 13'ü erkek toplam 19 kişiye yönelik cinsel istismar suçunu 19 kez işlediği kaydedildi. Bu kişilerden 12'siyle birden fazla cinsel ilişkiye girdiği belirlenen Uğur K. 'nın, 'Kırklar Dergahı' adı altında tarikat kurarak, Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet suçu işlediği belirlendi.

Uğur K. 'nin, sohbet ve sözde vaazları sırasında, tarikat içinde, talip, talebe, müstail, salih, mürid, murat, şeyh, mürşit, kutup, pir gibi unvanlar oluşturduğu, ziyaretine gelen kişilere ise yükselebilmeleri ve cennete gidebilmeleri için çeşitli istismarlarda bulunduğu belirtildi. Uğur K. 'nın cinsel arzularını yerine getirmek için üyelerinden bağlılıklarını ispatlaması için isteği doğrultusunda üyeleriyle normal veya ters ilişkiye girdiğinin belirtildiği iddianamede, sanığın işlediği her bir suçtan ayrı ayrı yargılanması talep edildi.

Hakkında toplam 341 yıl 6 ay hapis cezası istenen Uğur K. önümüzdeki günlerde Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 mağdur, 8 şikayetçiyle birlikte hakim karşısına çıkacak.

- Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title