Haberler

Soylu, 'Seçim ve Hükümet Sistemi Değişmeli' (2)

Soylu.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bayramlaşma programı kapsamında son olarak Gelibolu'ya geldi.

Soylu: TÜRKİYE, YAŞANAN OLAYLARLA HEP BİR TRAVMA YAŞADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bayramlaşma programı kapsamında son olarak Gelibolu'ya geldi. Soylu'yu, Ak Parti ilçe merkezi önünde davul-zurna eşliğinde Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Çetin, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili karşıladı. Ak Parti ilçe merkezinde önce parti yönetimi, daha sonrada vatandaşlarla bayramlaştı. Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, "Yüz yıllardır idrak ettiğimiz ve Edirne'den, Kars ve Ardahan'a kadar tekbir sesleriyle kurbanlarımızı keserken o kurban kanlarının bu vesileyle bu topraklara yeniden akmasıyla kendini hissettirdiği ve derinleştirdiği bir bayramdayız. Bu bayram tam 100 yıldır bizim geleneğimizi, göreneğimizi kökleştirmektedir. Bu güzel bayram bir yandan dokumuzu tazelemekte ve bir yandan da değerlerimizi yarına taşıyan ananelerimizle, geleneklerimizle bizleri yeniden buluşturmaktadır" diye konuştu.

'KÜRTLERE, ALEVİLERE, DİNDARLARA, AYRI AYRI FARKLILIK GETİRMİŞLERDİ'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin bölgesel bir güç olmasını engellemek isteyenler olduğunu belirtti. "70 ile 80 yılları arasında bu güzel insanların evlatlarını solcu ve sağcı diye ayırdılar. Bir taraftan Kahramanmaraş, bir taraftan Çorum olayları, yetmedi taksim olayları ile böldüler, parçaladılar bu ülkemin güzel insanlarını. Bunlarda yetmedi 1980'den sonra Türkiye, bir taraftan terörle karşı karşıya bırakıldı, bir taraftan da faili meçhul cinayetlerle karşı karşıya kaldı. Türkiye, yaşanan olaylarla hep bir travma yaşadı. Bu memleketin semalarında 1957'lere gelene kadar ezan okunmuyordu. Bu ülkede Ankara'nın Ulus caddesine şalvar giyen şapka takanlar çıkamıyordu. Bu ülkede Kürtlere, alevilere, dindarlara hepsine ayrı, ayrı bir farklılık getirmişlerdi. Şimdi farklı bir noktadayız. Bunu da sizler sağladınız. 21. Yüzyıl başından itibaren ortaya konulan politikalarla, bu ayrımcılığı ortak bir dille çözmeye çalışan bir anlayışı sergilemeye çalışıyorsunuz. O verdiğiniz oylar, o sandıklara giren oylar, salladığınız o bayraklar, sadece bir particiliği, sadece bir siyaseti anlatmıyor. Bu milletin beraberliğini simgeliyor. Yeter artık bizle oynamayın deyişini simgeliyor" dedi.

'MİLLET, KENDİ İKTİDARINI KENDİ YÖNETECEKTİR'

Soylu, şunları kaydetti: "Bu milletin kazancının % 80 faize gidiyordu. Şimdi % 17'si gidiyor ama bu bile bizim gücümüze gidiyor. Peki nereye gidiyor bu para. Örnek, bizden önce 26 olan hava alanları bizimle 50'ye çıktı. Duble yollara gitti. Nereye gitti, hastanelerde insanca tedavi görmek için hastanelere gitti. Nereye gitti, çalışamayan özürlü vatandaşlarımızın insanca yaşamasına gitti. Biz yüz yıllarca birlikte yaşadığımız ve sonra ayrıldığımız, şimdi ise bize muhtaç olan kardeşlerimize sırtımızı dönemezdik, dönmedikte. Suriye'den gelen binlerce kardeşimize kucak açtık. Şükürler olsun ki, bu ay yıldızlı bayrak altında, bu ülkenin vatandaşı olmaktan ve bu büyük dine mensup olmaktan bir kez daha onur duydum. Bu millet ne yaptığını bilen, bu Türkiye ne yaptığını bilmektedir. Eline fırsat geçen bu millet, iktidarını kendi eliyle devretmeyecektir kimseye. ve bu millet kendi iktidarını kendi yönetecektir."

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, konuşmasından sonra parti yöneticileriyle yemek yedi. Evreşe Belediyesi'ni de ziyaret eden Soylu beraberindekilerle birlikte İstanbul'a hareket etti. - Rkiye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Gelibolu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title