Haberler

Soylu: "Fetö ile Bir Yakınlığının, İrtibatının Değerlendirilmediği Kişiler, Görevlerine İade...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalarda 84 bin kamu personelinin açığa alındığını, 8 bin civarında personelin de memuriyetten çıkartıldığını belirterek, "FETÖ ile bir yakınlığının, irtibatının değerlendirilmediği kişiler, görevlerine iade edilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalarda 84 bin kamu personelinin açığa alındığını, 8 bin civarında personelin de memuriyetten çıkartıldığını belirterek, "FETÖ ile bir yakınlığının, irtibatının değerlendirilmediği kişiler, görevlerine iade edilecekler." dedi.

Bakan Soylu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti. Soylu, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra kamu çalışanlarının da incelemeye alındığını bildirdi.

İnceleme ve soruşturmalar doğrultusunda açığa alınan kamu personeli ile ilgili bilgi veren Soylu, "Kamuda çalışan, çeşitli görevler yapan yaklaşık 84 bin kamu personeli açığa alındı bu soruşturmalar çerçevesinde. Kanun Hükmünde Kararname'nin ortaya koyduğu talimatlar, düzenlemeler doğrultusunda 8 bin civarında da memuriyetten çıkarma söz konusu. Buradaki usul açık." diye konuştu.

Soylu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca açığa alma işlemi yapıldığına işaret ederek, örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen kamu personelinin devlet memuriyetinden de çıkarılacağını söyledi.

Bu konuda çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Soylu, "Arkadaşlarımız hem titiz bir çalışma yapıyor, hem derinlemesine bir araştırma yapıyor, hem dinleyebildikleri kadar insanı dinliyor hem de kendini ifade etmek isteyen insanları da dinliyorlar." şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, araştırmalar sonucu FETÖ ile ilişkisi olmayan çalışanların görevlerine iade edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"FETÖ ile bir yakınlığının, irtibatının değerlendirilmediği kişiler, görevlerine iade edilecekler. Şu anda iade ettiklerimiz var zaten. Kendi bakanlığımızda iade ettiklerimiz var. Her açığa alınan ve kendi üzerinde böyle bir değerlendirme yapılan kişilerin kamu ile ilişkisi kesilecek değildir. Biz, bu ülkeye, bu devlete ihanet edenlerin peşindeyiz, peşinde olmaya da devam edeceğiz. Adaletten ayrılmayacağız ama milletimize olan sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu ülkenin özgürlüğüne kast etmeye çalışanlarla iş birliği yapanları, kamuda bunların bayraklarını sallayanları bizden kimse kamuda bırakmasını beklemesin. Bunlarla irtibatı olmayanların da ayrılması da bizim hem vicdan hem devlet sorumluluğumuz hem de millet sorumluluğumuz anlayışındadır. Burada çok netiz. Gece sabahlara kadar süren çalışmalarımız oluyor."

Bakan Soylu, konuşmasının ardından Sekmen ve beraberindekiler ile bir süre sohbet etti. Soylu, ziyaret öncesi de belediyenin şeref defterini imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Mehmet Sekmen Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title