Haberler

    Sony Mobile, İnsansız Hava Aracı İçin Zmp ile Anlaştı

    Sony Mobile, yapmış olduğu açıklamada insansız hava aracı için robot teknolojileri ile ünlü ZMP şirketi ile anlaştı.

    Furkan Yaldız - -

    Japonya merkezli teknoloji devi Sony, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Resmi blog adresi üzerinden yapılan açıklamalara göre Sony Mobile, insansız hava aracı geliştirebilmek adına ZMP ile işbirliğine gitti. Sony Mobile ve ZMP arasında gerçekleşen bu ortaklık anlaşması ise Aerosense adını aldı.


    Aerosense anlaşması sayesinde Sony'nin sensör, iletişim ağı ve kamera gibi faaliyet çalışmaları ZMP'nin otomatikleştirilmiş sürüş ve robotik teknolojileriyle birleşiyor. Bu sayede video kaydı yapabilen insansız hava otonom araçları üretilebiliyor. Araç üzerinden edinilen bilgilerin kayıtları ise bulut tabanına aktarılacak. Robot teknolojisi konusunda tecrübeli olan ZMP ile işbirliğine gide Sony'nin ilk etapta ölçme, gözlem ve teftiş gibi alanlara odaklanacağı tahmin ediliyor.


    Söz konusu insansız hava aracının geliştirilebilmesi için yaratılan Aerosense Inc adlı şirket, önümüzdeki ay hayata geçmiş olacak.




    Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Furkan Yaldız Japonya Sony Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title