Haberler

'Son Osmanlı-yandım Ali' Filminin Galası Lütfi Kırdar'da Yapıldı

Cuma Günü Seyirci Karşısına Çıkacak Olan "Son Osmanlı - Yandım Ali" Filmi, Taksim'deki Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Salonunda Yapılan Galayla İlk Kez Seyirci Karşısına Çıktı.

Cuma günü seyirci karşısına çıkacak olan "Son Osmanlı - Yandım Ali" filmi, Taksim'deki Lütfi Kırdar Uluslararası sergi salonunda yapılan galayla ilk kez seyirci karşısına çıktı. Konusu 1918 yılında İstanbul'un işgali sırasında donanmadan terhis edilen bahriye çavuşu Tahtacızade'lerin Yandım Ali'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'le yolunun kesişmesiyle başlayan Kurtuluş Savaşı macerasının anlatıldığı filmin galasına İstanbul Valisi Muammer Güler, Emekli Orgeneral Çevik Bir ve çok sayıda ünlü sanatçı katıldı. Başrol oyuncusu Kenan İmirzalioğlu, salona girdiği sırada basının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çok keyif alarak çalıştıklarını belirten İmirzalioğlu, "70'lerdeki gibi dönem filmleri, o tür kahramanların olduğu biraz özledik. O yüzden bunda çalışan herkezin farklı bir heyecanı vardı. Farklı bir keyfi oldu. Çalışırken keyif aldık" dedi. İmirzalioğlu, filmin çekim aşamasında basına yansıyan seks sahneleri ile ilgili, "118 dakikanın içinde sadece tek bir yeri cımbızlayıp, onu ön plana çıkartırsanız, filmin kimliği ile biraz oynamış olursunuz. Sadece 7 saniyelik, süprizi olan bir sahnedir. Rahatsız edici hiçbir sahne yok. Bence çok keyifli oldu" diye konuştu.

Yaklaşık 2500 kişilik davetlinin katıldığı galada gözler filmin iki bayan başrol oyuncusu Cansu Dere ve Ukrayna güzellik kraliçesi seçildikten sonra yıldızı parlayan Anna Babkova'da kitlendi. Babkova, "biz çok çalıştık. Eminim ki çok iyi oldu. Bende seyirci olup, şimdi herşeyi ilk defa görmek istiyorum. Eminimki bu filmi çok beğenip, yıllar sonra da izlemek isteyeceksiniz" derken, Dere, ilk sinema filmi olduğu için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Filmin yönetmeni Mustafa Şevki Doğan, "sanıyorum film bittiğinde Kuva-i Milliye duygusu ile politik görüşü ne olursa olsun, bu vatan üzerinde yaşadığımız sürece birer neferiz bu vatan için, onu hissedecekler" diye konuştu.

YANDIM ALİ’NİN GÜZELİ ANNA BABKOVA...

Ukrayna güzellik kraliçesi seçildikten sonra yıldızı parlayan Anna Babkova'yı filmde, Kenan İmirzalıoğlu'nun canlandırdığı Yandım Ali'nin sevgilisi Nadya rolünde izleyeceğiz.

"Acı Hayat" adlı dizide oynayan "Deliyürek"in Miroğlu'su Kenan İmirzalıoğlu da yeni filminde "Yandım Ali" karakteriyle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. İmirzalıoğlu, Bahriye Mektebinden kaçak, donanmadan terhis, yıllarca cephelerde savaşmış ve memleketin kurtuluşundan ümidi kesmiş bir külhan beyini canlandırıyor.

Yandım Ali'ye aşık diğer kadın oyuncuyu ise, şu sıralarda çok popüler televizyon dizisi Sıla'nın başrol oyuncusu Cansu Dere oynuyor. Mustafa Kemal rolünde ise, Alican Yücesoy var.

"Son Osmanlı - Yandım Ali" çekildiği öne sürülen aşk sahneleriyle ise şimdiden magazin gündemine oturdu.

KONUSU VE KÜNYESİYLE "SON OSMANLI - YANDIM ALİ"

Yandım Ali'nin evli bir sevgilisi vardır. Tek hayali biraz para kazanıp sevgilisini kaçırmak ve Viyana' ya gitmektir.

Özen Film adına Mehmet Soyarslan'ın yapımcılığını üstlendiği ve Mustafa Şevki Doğan'ın yönettiği filmde Kenan İmirzalıoğlu'yla birlikte Cansu Dere, Emin Boztepe, Engin Şenkan, Hasan Yalnızoğlu ve İstemi Betil gibi ünlü isimler de rol alıyor.

SAYILARLA "SON OSMANLI - YANDIM ALİ"

* Yandım Ali’nin çekimleri İstanbul’un çeşitli semtlerindeki tarihi dokusu korunmuş mekanların yanı sıra İstanbul’da kurulacak setlerde gerçekleştirildi.

* Filmin dekor kostüm aksesuarlarının yanı sıra ışık ve ses malzemelerinin taşınabilmesi için 7 kamyondan yararlanıldı.

* Çekimlerde yaklaşık 2000 figüran görev aldı.

* Yandım Ali filminde kağnı arabaları ve atlarda kullanıldı.

* Film için 800 ün üzerinde kostüm hazırlandı.

* Yandım Ali filmi için 30 civarında dönemi yansıtan İstanbul kayığı(kancabaş), 1919 yıllarına ait 2 kamyon bir askeri ambulans ve 10-15 civarında eski araba kullanıldı.

* İ.Ü. Orman Fakültesi’ne ait bir arazi üzerine Atatürk’ün Şişli Köşkünün ön cephesi ve bulunduğu sokak inşa edildi.

* Dekor üretimi için kurulan ekipte 30’a yakın heykeltıraş,marangoz ve demir ustaları çalıştı.

* Filmde 500’e yakın silah kullanılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title