Haberler

Son Meddahtan Türbeye Ziyaret

Güncelleme:

Komedyen Fatih Mühürdar 54. Uluslararası Akşehir Nasredin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Gülmece Parkı'nı ziyaret etti.

Komedyen Fatih Mühürdar 54. Uluslararası Akşehir Nasredin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında geldiği Konya'nın Akşehir ilçesinde Nasreddin Hoca Türbesini ve Gülmece Parkı'nı ziyaret etti.

Türbede dünyanın ortası yazılı platforma çıkarak mesaj veren Mühürdar, "Nasreddin Hoca Akşehir'den dünyanın her yerine mesajlar veriyor. Nasreddin Hoca halen yaşıyor. Çünkü mizah hep yaşar. Nasreddin Hoca değerli bir şahsiyettir, ülke olarak değerini bilmeliyiz. Akşehir Belediyesi de Nasreddin Hoca ile ilgili önemli çalışmalar yapıyor, kendilerini tebrik ediyoruz. Sevgili Belediye Başkanımız o kadar güzel heykeller yaptırmış ki, gerçekten de mizaha bu kadar güzel hizmet eden bir yer olmuş Akşehir" dedi. Kendisinin yaşayan son meddah olduğunu ve rahmetli büyük Usta Erol Günaydın'ın meddahlık takkesini ve mendilini kendisine verdiğini söyleyen Fatih Mühürdar, "Yıllarca Akşehir'e gelen, değerli hocam Erol Günaydın, 1993 yılında bana şöyle bir şey söyledi: 'Ferhan Şensoy, İsmail Dümbüllü'den kavuğu aldı, benim de takkem var. Bu takkem de benim meddah takkem. İsmail Dümbüllü kavuğunu verdi, ben de sana takkemi veriyorum. Bunu hak ediyorsun. Altın Kelebek Ödülü aldın, yılın komedyeni seçildin, ben senin yolunu çok beğeniyorum. Sana meddah takkemi ve mendilimi veriyorum' dedi. Elini öperek ustamdan meddah takkemi aldım ve o günden beri 600 tane kahvehane, dernek lokalleri, televizyon programlarında hep meddahı, gerçek meddahı sergiliyorum. Herhalde son meddah da benim. Bana öyle geliyor. Ben de ustamdan aldığım meddah takkesini, benden sonraki gençlere vermek istiyorum" diye konuştu.

"KOMEDİ ADI ALTINDA ÇOK BELDEN AŞAĞI ÇALIŞMALAR YAPIYORLAR"

Ünlü komedyen son dönemlerde çekilen komedi filmlerine de eleştiride bulunarak, bu filmlerde bol küfür bulunduğunu ve beyin kıvrımlarını çalıştıracak espriler olmadığını söyledi. Mühürdar, "Son zamanlar bazı filmler çekiliyor, komedi adı altında. Çok belden aşağı çalışmalar yapıyorlar. Şener Şen'i, Zeki Alasya'yı, Kemal Sunal'ı, Metin Akpınar'ı, Erol Günaydın'ları arıyoruz. Öztürk Serengil, 'Belden aşağı mizah, basit mizahtır' derdi. Beyin kıvrımlarını çalıştırabilecek mizah yapmamız gerekli. Belden aşağı olmayalım da seviyeyi yukarıya çekelim istiyorum. Küfür güldürmek değildir. Kemal Sunal'ın 100 defa filmini seyretsem 101'inci defa yine seyrederim. Daha güzellerini üretmeliyiz. Çünkü biz, Nasreddin Hoca'nın torunlarıyız" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Nasreddin Hoca Akşehir Konya Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title