Haberler

Son Bir Hafta İçerisinde 9 Bomba Yüklü Araç İmha Edildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda toplam 9 bomba yüklü aracın imha edildiğini açıkladı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda toplam 9 bomba yüklü aracın imha edildiğini açıkladı. TSK tarafından bomba yüklü araçların imha edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, 10 Ekim günü Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki Yağmurlu Mahallesi, Kuruçay Deresi mevkiinde, beyaz renkli bir aracın park edilmiş olduğu eve PKK'lı 2 teröristin geldiği yönünde duyum alınması üzerine Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı birlikleri tarafından, evde yapılan aramada, söz konusu araçla aracın bulunduğu bölgedeki başka bir ev içerisinde 20 ton civarında Amonyum Nitrat ve bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlandığı tespit edilen çalıntı bir aracın ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, 11 Ekim günü Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki Beğendik Köyü bölgesinde pikap türü içinde patlayıcı yüklü bir aracın ATAK Taarruz Helikopter Kolu tarafından imha edildiği de kaydedildi. Öte yandan 12 Ekim günü Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki Bagok Kırsalı bölgesinde, Mardin İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda patlayıcı yüklü 2 aracın ve 1 motosikletin imha edildiği ve Lice'deki Beğendik Mahallesi bölgesinde bomba yüklü olduğu tespit edilen 2 aracın taarruz helikopter kolu ile imha edildiği belirtildi. Bitlis'in Tatvan İlçesi'ndeki Anadere bölgesinde 10'uncu Komando Tugay Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda daha önce PKK'lı teröristler tarafından gasp edilen Türk Telekom'a ait aracın bomba yüklü olduğu halde ele geçirilip, imha edildiği kaydedilirken, operasyonların bundan sonra da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam ettirileceği vurgulandı.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuruçay PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title