Haberler

Son 10 Yılda Fuhuş 3 Kat Arttı

Güncelleme:

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Kemal Ördek, Türkiye'de son 10 yılda fuhuş yapan insan sayısının 3 kat arttığını iddia etti.

Fuhuş yapmak zorunda kalan kadın, erkek ve transların hakları konusunda çalışmalar yapma amacıyla geçen yıl kurulan ve başkanlığını Kemal Ördek'in yaptığı Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği, son 10 yılda fuhuş yapmak zorunda kalan insan sayısının 3'e katlandığını belirtti.

"SEKS İŞÇİLİĞİ YAPANLAR YA ÖLDÜRÜLÜR, YA İNTİHAR EDER"

Türkiye’de fuhuş yapan insanların en temel sorununun yaşam hakkı sorunu olduğunu ifade eden Kemal Ördek, “Sürekli seks işçiliği yapanlar ya öldürülür, ya intihar eder. Öte yandan Türkiye’de seks işçileri genellikle eve müşteri alma yöntemiyle çalışır ama ayda 3- 4 ev değiştirmek zorunda kalırlar. Yasal genelevler de polisin baskısı altındadır, yasal olmalarına rağmen devlet bunlar hakkında hiçbir bilgi vermez. Sokakta çalışanlar ise polis şiddetinden tutun müşterilerin öldürme riskine kadar, her türlü eziyeti yaşarlar” dedi.

"GENELEVLER KAPATILDI, FUHUŞ YER ALTINA İNDİ"

Son yıllarda Türkiye’deki genelevlerin kapatıldığını, bugün geriye 45 kadar genelevde çalışan 1500 kadının kaldığını belirten Ördek, bu evlerin kapatılmasıyla devletin güvenli alanlarda seks işçiliğini engelleyip bu kadınların sokağa, yer altına, çetelerin ve insan tacirlerinin eline düşmesine neden olduğunu belirtti.

"SEKS İŞÇİLERİ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR"

Ördek, “Bugün Türkiye’de seks işçileri, toplumun ahlaki, muhafazakar, otoriter yaftalamalarıyla ağır bir şiddete maruz kalıyor. Tüm bu kapatmalara rağmen ‘fuhuş’ olarak tanımlanan olgu azalıyor mu? Hayır tabii ki, tersine artıyor” açıklamalarında bulundu.

"SON 10 YILDA FUHUŞ 3 KAT ARTTI"

Kemal Ördek, Türkiye’de son 10 yılda seks işçileri sayısı 3 kat artarak 300 bini bulduğunu belirtirken, "Her gün yeni bir masaj salonu, günlük kiralık ev neden açılıyor sanıyorsunuz? Kimse kimseyi kandırmasın, muhafazakarlık adı altında yaşanan büyük bir ikiyüzlülük var. Sürekli fuhuş operasyonu yapılıyor, genelevler kapatılıyor ama fuhuş nasıl oluyor da giderek yaygınlaşıyor? Çünkü fuhuş gözlerden uzak olması için yer altına iniyor, yer altında da kriminalize oluyor, yayılıyor” dedi. ( Cumhuriyet / Meltem Yılmaz )

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (29)

tüh tüh vah vah:

Neden acaba ? halbuki bizi dini bütünler yönetiyor. neden böyle oluyor anlamadım :)

32
9
yanıtYanıtla
hangimiz aptal pardon ?yusufaycan@hotmail.com:

Ama SEN APTALSIN da iki kelime var.

yanıt0
yanıt0
Osmanlı:

hatırlarsanız izmirde başbakana orta parmağını gören kemlist kadın, ifadesinde arkadaşını çağırmak için o hareketi yaptığını söylemişti. demek ki kemalistler yalnız kaldıklarında birbirleriyle nasıl iletişim kuruyorlar gerisini siz düşünün.

13
21
yanıtYanıtla
OSMANLIfatihtulumrules@gmail.com:

Bana cevap yazan chpliler. Doğru söyleyin lan kerttiniz mi birbirinizi :)

yanıt0
yanıt0
hımm:

paralelciler yaptı!!!!...

24
9
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

bu sorunu anca chp ve hdp cozebilir

22
10
yanıtYanıtla
TARAFSIZ:

YALAKA AMPULLER YALAKALIK YAPMAYA DEVAM ETSİN ONDAN SONRA DA MÜSLÜMANIM DİYE GEÇİNSİN GELECEK NESİL GİTTİKÇE BUNLAR YÜZÜNDEN DAHA DA BOZULUYOR ZİNAYI SUÇ OLMAKTAN ÇIKARANLARLA BU SUÇA ORTAK OLANLAR ALLAHIN AYETLERİNİ HİÇE SAYANLARDIR ALLAHIN GAZABI ÜZERİNİZE OLSUN AMİN

14
17
yanıtYanıtla
Alperen Yörük:

son 10 yılda AKP döneminde millet dindarlık adına uyutuldu! Uyuşturucu, fuhuş, hırsızlık, boşanmalarda PATLAMA oldu! Ve Millet hala dindarlaşılıyor palavrası ile uyutuluyor!!!!!!!!!!! Ve Akp Zinayı suç olmaktanda çıkarttı!!!!!!!!! Al sana sonuç. Akp Eserinle övünebilirsin!

26
5
yanıtYanıtla
yelek:

erdoğan saysinde

22
3
yanıtYanıtla
Mechul:

Ülkede herşey yolunda diyenlere kapak olsun ekonomik boyutu birde manevi ve Vatan bütünlüğü ile ilgili raporlarıda çıkarsalar sınırlarımız ne durumda girne çıkan belli değil

22
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title