Haberler

Somonu Türkiye İle Tanıştıran Leröy Pazarı Genişletiyor

Güncelleme:

Ülkemizi on yıl önce taze somon balığı ile tanıştıran, global su ürünleri pazarının liderlerinden Leröy, Türkiye pazarında tek başına büyüme kararı aldı.


Leröy Turkey, global pazar için en yeni üretim üssü olarak konumlandırılıyor

Leröy Su Ürünleri Grubu, dünyanın en büyük Atlantik Somonu ve Alabalık üreticilerinden biri ve dünyanın en büyük deniz ürünleri ihracatçıları arasında yer alıyor.

Şirket, Türkiye pazarına fabrika yatırımı yapan ilk Norveçli firma olarak, somon balığının pazarda tanınması ve yaygınlaşması için çalışmalarını genişleterek sürdürüyor.

Leröy Türkiye Genel Müdürü Ümit Güvenç:"Türkiye'yi on yıl önce taze somon balığı ile tanıştıran, su ürünleri alanında dünyanın lider firmalarından olan Leröy, global pazarda Türkiye'yi en yeni üretim üssü olarak konumlandırıyor. Türkiye'deki balık işleme fabrikamız şirketimizin dünya genelinde en doğudaki noktası olarak lojistik açıdan
Ortadoğu pazarına açılan ihracat kapısı olacak. Yıllık cirosu üç milyar doların üzerinde olan Leröy'ün Türkiye için yatırımları taze balık ithalatı ile başladı.

Sonrasında katma değerli ürün işleme tesisleri devreye girdi. Buradaki yatırımların, sağlıklı ve pratik beslenme alternatifi olan özellikli ürünler ve yerel çiftlikler olarak, devam etmesini planlıyoruz." dedi.

Norveçli şirket, Mart ayında %50 ortağı olduğu Alarko Holding'in hisselerini satın alarak, Leröy Turkey adıyla pazara yüzde yüz giriş yaptı.

Leröy Turkey'in İzmit'in Suadiye beldesinde yaklaşık 3.000 metrekare kapalı alanda, yılda 5.000 ton balık işleme kapasiteli uluslararası standartlarda fabrikası bulunuyor.
Kapasitesi arttırılan fabrikada, Leröy'ün Avrupa geneline yayılmış üretim tesislerinin en doğudaki noktası olarak, katma değerli deniz ürünleri üretiliyor.
Bu tesisten, iç pazarın yanı sıra Ortadoğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile Türki Cumhuriyetlerine de satış yapılacak.

Leröy bu yıl "Norveç İhracat Ödülü"nü aldı

Bu yıl gösterdiği yüksek performans ile, Leröy Su Ürünleri Grubu, en büyük deniz ürünleri ihracatçısı olarak, Norveç İhracat Ödülü'nü aldı.
Şirketin bu önemli ödülü kazanmasında ihracat hacminin büyüklüğü kadar, 1889 yılına uzanan köklü geçmişi, yenilikçi yönü, yetkinlik alanındaki eğitimleri,
Ar-Ge, entegrasyon, yönetim başarısı gibi özellikleri de etkili oldu. Diğer yandan, yerel kaynakları kullanma ve bu kaynaklara değer katarak ihracat yapma başarısıyla,
deniz ürünleri sanayiini profesyonelleştirme çabaları ve sektörün itibarı için farkındalık yaratma faaliyetleri ile de Norveç'te örnek şirket gösterildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Norveç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title