Haberler

Somali Milli Günü Resepsiyonu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Türkiye olarak Somali’ye büyük önem veriyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye olarak Somali'ye büyük önem veriyoruz. Somali'ye büyükelçilik açan nadir ülkelerden biriyiz" dedi.

Somali Milli Günü münasebetiyle düzenlenen resepsiyona, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Somali Büyükelçiliği yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda konuşma yapan Eroğlu, "Somali ile 500 yıla yakın bir dostluğumuz var. Yavuz Sultan Selim zamanında Somali topraklarıyla buluşmuşuz. Ancak maalesef önce 1882 yılında kısmen, daha sonra 1916 yılında geri çekilmek zorunda kaldık. Bir süre esaret döneminden sonra Somali halkı canla başla savaşarak bağımsızlığına kavuştu. Bu bağımsızlığın ilelebet devam etmesini gönülden diliyoruz. Türkiye olarak Somali'ye büyük önem veriyoruz. Somali'ye büyükelçilik açan nadir ülkelerden biriyiz" diye konuştu.

Somali'ye gerek TİKA, gerekse Kızılay tarafından gerekli desteğin sağlandığını belirten Bakan Eroğlu, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da ailesiyle birlikte Somali'yi ziyaret etti. Hükümet olarak da her türlü desteği vereceğiz. Dostluğumuz bakidir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Somali'nin gerek su ile ilgili, gerekse ormancılık ve erozyon ile ilgili problemlerini çözmek amacıyla her türlü desteği veriyoruz. Şuana kadar 235 bin Somali halkına su temin ettik. Bu yeterli değil ancak ekiplerimiz çalışmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından üzerinde Somali bayrağının resmi olan pasta kesildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Türkiye Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title