Haberler

Somali'deki Türk Büyükelçiliği Ek Binasına Yönelik Saldırı

Saldırıda şehit olan Amasya Emniyet Müdürlüğünde görevli özel harekat polisi Sinan Yılmaz'ın evi, taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşıyor

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliğinin ek binasına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Amasya Emniyet Müdürlüğünde görevli özel harekat polisi Sinan Yılmaz'ın evi, taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşıyor.

Amasya Emniyet Müdürlüğünde özel harekat polisi olarak görev yapan 42 yaşındaki şehit Yılmaz'ın eşi Ümmüye ile çocukları Berk (16), Mert (14), Melek (4), babası Mehmet Yılmaz, ağabeyleri Kenan ve Mehmet Yılmaz ile yakınları, taziyeleri kabul ediyor.

Ağabey Mehmet Yılmaz, kardeşinin yaklaşık 1 ay önce 3 ay görev yapmak üzere gönüllü olarak Somali'ye gittiğini belirtti. Kardeşiyle en son bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla görüştüğünü ve kardeşinin rahat olduğunu söylediğini belirten Yılmaz, kardeşinin Tokat'ın Erbaa ilçesinde bulunan Çamdibi köyünde hayali olan ev yaptırdığını ancak yaptırdığı evde oturamadığını anlattı.

Öte yandan mahalle sakinleri, şehit haberini aldıktan sonra evlerini ve mahalleyi Türk bayrakları ile donattı.

Mahalle sakinlerinden Şahin Gümüş, yaşanan olayı kınadıklarını belirterek, "Somali'de meydana gelen bu olaydan dolayı çok çok üzüntü içindeyiz. İnsani yardım amacıyla, Somali'yi yeniden kalkındırmak amacıyla ülkemizin yapmış olduğu yardımlara teşekkür edilmesi gerekirken bu yardımları engellemek için yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz" dedi.

Tokat'ın Erbaa ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 18 yıllık polis memuru şehit Yılmaz'ın cenazesinin, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından bu akşam Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılacağı, yarın ise 11.00'de Amasya İl Emniyet Müdürlüğü önünde yapılacak resmi törenin ardından toprağa verilmek üzere Tokat'a gönderileceği öğrenildi. - Amasya

Kaynak: AA / Güncel

Mogadişu Somali Erbaa Tokat Politika Güncel Haberler

title