Haberler

Somali'deki Otele Saldırı

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, başkent Mogadişu'daki El-Cezire Oteli'ni hedef alan saldırıyı kınadı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, başkent Mogadişu'daki El-Cezire Oteli'ni hedef alan saldırıyı kınadı.

Mahmud yaptığı yazılı açıklamada, "Bu bir terör saldırısıdır ve ülkenin huzur ve güvenliğini baltalamayı amaçlamaktadır. Bu tür terör saldırıları amaçlarına ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, Somali hükümetinin halkıyla dayanışma içinde teröristlerin "kökünü kurutacağını" belirten Mahmud, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Dün Mogadişu'da bir intihar eylemcisinin kullandığı bomba yüklü kamyon, Uluslararası Mogadişu Havalimanı yakınlarındaki El-Cezire Oteli önünde infilak etmişti. Yabancı ülke diplomatlarının kaldığı otele yönelik saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Saldırının sorumluluğunu El-Kaide uzantısı Eş-Şebab örgütü üstlenmiş ve bunu Afrika Birliği Somali Misyonu'na (AMISOM) bağlı güçlerce öldürülen Somalililerin intikamını almak için gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Somali'de 22 bin AMISOM askeri bulunuyor. Son günlerde Eş-Şebab'a yönelik birçok operasyon düzenlenmiş, örgütün elindeki bazı bölgeler kontrol altına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

El Cezire Mogadişu Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title