Haberler

Somali Başbakanı'ndan İş Adamlarına Yatırım Çağrısı

Güncelleme:

TUSKON ve MARİFED bünyesinde faaliyet gösteren İSİAD Somali Federal Cumhuriyeti Başkanı Abdi Ferah Şerdun ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak beraberindeki bakanlarla birlikte Türkiye'ye gelen Somali Başbakanı Abdi Ferah Shirdon, Somali Sağlık, Adalet ve Dışişleri Bakanı'nın da yer aldığı üst düzey bir heyet ile 25-30 Eylül tarihleri arasında çeşitli kurum kuruluşlara temaslarda bulundu.

Gerçekleşen ziyaretler kapsamında Somali Başbakanı ve heyeti İSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve iş adamları ile 30 Eylül Pazartesi günü öğle yemeği ve iş forumunda bir araya geldi.

İSİAD genel merkezi Boğaziçi Salonunda gerçekleşen Programa Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu katıldı. Programda Somali Ülke Tanıtımı yapılırken iş adamlarına Somali'deki yatırım imkânları anlatıldı.

Derneğe girişinde konuk Somali Başbakan Shirdon'u Fatih Koleji Boğaziçi Şubesinde eğitim gören Somalili öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Karşısında Somalili öğrencileri görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Başbakan Shirdon, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Programda konuşan Somali Başbakanı Abdi Ferdah Shirdon, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinden sonra Somali'ye olan ilginin arttığını, bu durumdan oldukça memnun olduklarını söyledi. Konuk Başbakan, Türk iş adamlarının kötü günde Somalililerin yanında olduğunu ve bu durumda ülkedeki yatırımlar için Türk iş adamlarının tercih edileceğini, hatta mevcut havaalanı ihalesini Türk bir şirkete verdiklerini, İstanbullu iş adamlarını da yatırım için Somali'ye çağırdıklarını söyledi.

İSİAD başkanı Cihat Özbekli ise Somali'ye değişik yardım kuruluşları vesilesi ile birçok kez İSİAD üyesi işadamlarının gittiğini belirterek, bundan sonraki ziyaretlerin iş dünyası adına olumlu sonuçlar doğurmasını temenni etti. Program sonunda konuk Başbakan Abdi Ferah Shirdon'a İSİAD Başkanı Cihat Özbekli bir plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title