Haberler

Soma'ya Fen Lisesi Yapılacak

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Borsa İstanbul'dan gelecek 4,6 milyon lira ile i·lçeye 24 derslikli Fen Lisesi yapılacağını söyledi.

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Borsa İstanbul'dan gelecek 4,6 milyon lira ile i·lçeye 24 derslikli Fen Lisesi yapılacağını söyledi.

Kaymakam Altıntaş, makamında Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ile yaptığı basın toplantısında yapılacak Borsa İstanbul Fen Lisesi'nin 30 Kasım 2016 tarihinde ihaleye çıkacağını duyurdu.

Amaçlarının işlemlerin resmi olarak başladığını kamuoyuna duyurmak olduğunu kaydeden Kaymakam Altıntaş, müteahhitlere de ihaleye katılmaları konusunda çağrıda bulundu.

Zemin etütlerinin Soma Belediyesi tarafından tüm masrafları karşılanarak 2 haftalık bir sürede yapıldığını söyleyen Kaymakam Altıntaş, "Soma gelişiyor. Soma'nın nüfusu artmaya devam ediyor. İkinci termik santral, OSB, Çimento fabrikası derken nüfus çok artacak. Yeter ki binamız olsun. Okul ihtiyacımız artabilir. Her türlü amaçla kullanılabilir." diye konuştu.

Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici de Borsa İstanbul'un yapacağı 24 derslikli okulun bin metrekarelik taban alanı olduğunu, bodrum, zemin ve üzerine 3 kat yapılmasının planlandığını söyledi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de inşaatın 1,5 yıl gibi bir sürede inşaatı tamamlanacağını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Borsa İstanbul Ahmet Altıntaş Hasan Ergene Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title