Haberler

Soma İddianamesi Eksiklikler Nedeniyle Reddedildi

Güncelleme:

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla davaya bakan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi eksiklikler nedeniyle reddetti.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te yaşanan ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 45 sanıklı davaya bakan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi eksiklikler nedeniyle reddetti. İddianame savcılığa iade edildi.

BARO BAŞKANI: BU HALİYLE KABUL EDİLMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTIK

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, ''Bu haliyle dosyanın kabul edilmeyeceğini daha önce açıklamıştık.'' dedi.

İlk edinilen bilgilere göre iddianamenin reddedilme sebepleri arasında müştekilerin tamamının dinlenmemiş olması, sensörlerle ilgili TÜBİTAK raporunun ulaşmadan iddianamenin hazırlanmış olması, sanıklar ve fiiller arası irtibat kurulmamış olması yer alıyor.

İddianamenin eksikleri giderilip Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden sunulacak.

İDDİANAMEDEN

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, tutuklu 8 şüpheli "eksiklikleri görmezden gelip üretimi durdurmayarak işçilerin hayatlarını tehlikeye attıkları ve ne pahasına olursa olsun iş yerinin faaliyetlerinin kesintisiz devam ettirdikleri" gerekçesiyle suçlanıyordu.

Tutuklu şüphelilerin 301 kez 20 ile 25 yıl, 161 kez de 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarının talep edildiği fezlekede, tutuksuz şüphelilerin de 2 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyordu.

İddianamede, olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna göre kusurlu bulundukları belirtilen kamu görevlilerinin, bu kişilerin soruşturulmasının izne tabi olması nedeniyle bu dosyadan ayrılarak soruşturmanın ayrıca yürütüldüğü de belirtilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Zeynel Balkız Soma Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

webo:

yazıklar olsun

9
0
yanıtYanıtla
YAVER:

kırpın sağından solundan öyle getirin dedi yani. . şimdi adamlara fazla ceza veririz böyle iddianame hazırlarsanız demiştir. heeee BİRDE GÜZEL YURDUMUN GÜZEL YORUMCULARINA GÜNDEM LAZIM. 15 GÜN KONUŞSALAR YETER SANIRIM. .

4
0
yanıtYanıtla
izmirli:

o ölen insanların acılarının, arkalarında bıraktıkları yakınlarının ahlarının hesabını vereceksiniz ama bu dünyada ama öteki dünyada, iktidar partisi cehennem sizi bekliyor.

2
0
yanıtYanıtla
FıratmobilWeb@haberler.com:

Normal...Bence hiç bir haber değeri yok.İddianame kabul edilseydi haber niteliği taşırdı.

1
0
yanıtYanıtla
Nerdesin AdaletmobilWeb@haberler.com:

Haklıysam güçlüyüm değil, GÜÇLÜYSEM HAKLIYIM

0
0
yanıtYanıtla
VedatmobilWeb@haberler.com:

İşte adalet ve kalkınma partisinin hukuk anlayışı.Çok ibretlik....

0
0
yanıtYanıtla
ABC:

Zenginleri koruyanlara oy verenleri de aynı şekilde görüyorum ve onlarada hakkımı helal etmiyorum. . kötünün iyisi diyerek oy kullananlara tek bir sözüm var oy vermeyin arkadaş oy vermeyin sonra demesinler biz halkın yüzde şu kadarını temsil ediyoruz . . . Eğer seçime çok az katılım olursa bizi temsil etmemiş olurlar. . . Hiç birinede vermeyeceğim bunların sırtımızdan kazandıkları yeter. Biz temiz işler yapacağız diye gelenlerde aynı hepsi aynı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title