Haberler

Soma Faciasındada Ölen Madencinin Kaza Kurbanı Eşi Toprağa Verildi

İzmir'in Kınık İlçesi'nde kayınpederinin kullandığı otomobilin 50 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren Soma'daki faciada ölen madencilerden İlker Yıldırım'ın eşi 26 yaşındaki Aslı Yıldırım'ın cenazesi, son kez getirildiği babaocağının önünde kılınan namazın ardından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir'in Kınık İlçesi'nde kayınpederinin kullandığı otomobilin 50 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren Soma'daki faciada ölen madencilerden İlker Yıldırım'ın eşi 26 yaşındaki Aslı Yıldırım'ın cenazesi, son kez getirildiği babaocağının önünde kılınan namazın ardından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Yıldırım'ın aynı kazada yaralanan ve hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilen kızı Sevcan Yıldırım ve kayınpederi Hasan Yıldırım ise cenazeye getirilmedi.

Elmadere mahallesi'nde yaşayan ve geçen 13 Mayıs'ta Soma'da 301 madencinin öldüğü faciada oğulları 28 yaşındaki Sami Yıldırım ve 34 yaşındaki İlker Yıldırım'ı kaybeden Hasan Yıldırım, kullandığı 35 VDK 33 plakalı otomobil, dün saat 14.30 sıralarında Büyükoba- Elmadere Karayolu Çanakçı Deresi Mevkisi'nde 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, otomobilin parkinson hastası olan sürücüsü Hasan Yıldırım, torunu Sevcan ve gelini Aslı Yıldırım yaralandı.

Olay yerine 500 metre mesafedeki Polyak Eynez Maden Şirket'ine ait ambulansla Soma Beşyol Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki çocuk annesi Aslı Yıldırım, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. 112 Acil Servis ambulansıyla Bergama Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastane'sine kaldırılan yaralı dede ve torunu ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

CENAZESİ BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Kazada yaşamını yitiren Aslı Yıldırım'ın bugün yakınları tarafından hastane morgundan alınan cenazesi baba ocağının bulunduğu Kınık'ın 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından mahalleye dönüştürülen Aziziye Köyü'ndeki baba ocağına getirildi. Cenaze evin önüne getirildiğinde gözyaşları sel oldu, ağıtlar yükseldi. Baba Ali ve anne Şehriban Suay çifti, güçlükle ayakta durabildi. Bir ara evladının acısına dayanamayan anne Şehriban Suay'ın "Aslı, kızım beni bırakıp, nerelere gidiyorsun?" diyerek, ağıt yakması yürekleri dağladı.

ANNEYİ FEYZİOĞLU TESELLİ ETTİ

Evin önündeki cenaze törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, CHP Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu, Anadolu Erenler Derneği Kınık Şube Başkanı Olcay Akın ve yaklaşık 3 bin kadar vatandaş ve madenci katıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, gözü yaşlı anne Şehriban Suay'ı teselli etmeye çalışıp, "Çocuları bizim emanetimizdir. Onların geleceği için ne gerekiyorsa yapacağız. Maden şehidinin bir emaneti olarak kabul edip, en iyi şekilde eğitimlerini ve hayatlarını sürdürmelerini sağlayacağız" dedi.

Alevi dedesi Naci Yüksel'in kıldırdığı namaz sırasında baba Ali Suay, gözyaşlarını tutamadı. Kılınan namazın ardından genç kadının omuzlarda taşınan cenazesi Aziziye Mahallesi Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazeye Aslı Yıldırım'ın öksüz ve yetim kalan çocukları 6 yaşındak Sevcan ve 5 yaşındaki Sercan Yıldırım ile kayınpederi Hasan Yıldırım getirilmedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aslı Yıldırım İzmir Kınık Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title