Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı, BMD Başkanı Doğan ve ASKON Genel Başkanı Koca ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Altunbilek, Manisa'daki maden faciası dolayısıyla başsağlığı mesajları yayımladı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, Manisa'daki maden faciası dolayısıyla başsağlığı mesajları yayımladı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diledi.

Herkesi derinden yaralayan ve yasa boğan, Soma'daki elim kazadan dolayı yaşanılan acının tarifsiz olduğunu belirten Sabancı, "Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına ve ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralıların bir an önce şifa bulmalarını temenni ediyorum. Milletimizin bir daha böylesine büyük bir acıyla karşılaşmaması en büyük dileğimizdir" ifadelerini kullandı.

- BMD Başkanı Doğan

BMD Başkanı Doğan ise Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren maden ocağında 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen elim kaza nedeniyle yaşanan felakette çok sayıda işçinin yaşamını yitirmesinden ve yaralanmasından büyük bir elem duyduklarını vurguladı. Doğan, şunları kaydetti:

"Bu büyük felaketin, yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerinde, sevenlerinde ve milletimizde yarattığı tarif edilemez acıyı içtenlikle paylaşıyoruz. Her türlü acıyı birlikte paylaşmak gibi önemli bir toplumsal değere sahip yurdumuzda, bu büyük acının bir ifadesi olarak, 3 günlük ulusal yas ilan edilmiştir. Kederde ve tasada birlikte hareket eden bu toplumun bir aynası olan Türkiye'nin markaları olarak, üç günlük yas süresince mağazalarımızda müzik yayınını keserek bu büyük üzüntüyü paylaşan değerli üyelerimize teşekkür ederiz. Üye markalarımızın bu konuda gösterdikleri hassasiyete müteşekkiriz. Bu tür elim kazaların bir daha gerçekleşmemesi temennisiyle yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, geride kalan kederli ailelerine sabır ve tüm yaralılara acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun."

- ASKON Genel Başkanı Koca

ASKON Genel Başkanı Koca da maden ocağı kazası nedeniyle çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesinden, madencilerin mahsur kalması ve yaralanmasından duydukları acıyı tarif etmenin mümkün olmadığını aktardı. Görevi başında yaşamlarını yitiren tüm madencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine taziyelerini ileten Koca, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. Koca, mahsur kalan tüm madencilerden bir an evvel hayırlı haberler gelmesi temennisini de dile getirdi.

- Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Altunbilek

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Altunbilek ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'yi derinden etkileyen Manisa Soma'daki maden kazasında işçilerimizin hayatını kaybetmesi ve birçoğunun içeride mahsur kalması hepimizi çok üzdü. Kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Maden ocağında mahsur durumda olan işçilerimizin de iyi haberlerini duymak için dua ediyoruz. İşçilerimizin sağ salim kurtulmasını umutla bekliyoruz. Soma'nın ve tüm Türkiye'nin acısını paylaşıyor, benzer olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Türkiye'nin başı sağ olsun." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Koca Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title