Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak: "Bu acı hepimizin acısı ve üzüntüsüdür.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Soma'daki maden faciası nedeniyle arama kurtarma ve her türlü yardım için hazır olduklarını söyledi.

Kışanak, beraberinde eşbaşkan Fırat Anlı ile belediye binası önünde yaptıkları basın açıklamasında, Soma ilçesinde yerin derinliklerinden gelen acı bir haberle sarsıldıkları belirterek, "Bu acı hepimizin acısı ve üzüntüsüdür. Soma'da yaşanan bu trajedi ve büyük kayıp hepimizin yüreğini dağladı" dedi.

Kışanak, Türkiye'nin, iş kazalarına çok tanık olan bir ülke olduğunu ifade ederek, Soma'da yaşananların iş kazası olarak tanımlanamayacak kadar büyük bir felaket olduğunu kaydetti.

Soma'daki acıyı Diyarbakır'da hissettikleri için toplandıklarını aktaran Kışanak, bu kadar sarsıcı ve büyük olayın yaşanmasına neden olan sorumluların açığa çıkartılarak, nedenlerinin tartışılmasının gerektiğini söyledi.

Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaşanan olayın duyulmasının ardından yerel yöneticilere ulaşmak için ilgili tüm kurumlarla irtibat halinde olduk. Kendilerine destek için hazır olduğumuzu söyledik. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve halkı olarak elimizdeki tüm imkanları seferber etmeye hazırız. Sadece arama kurtarma faaliyetleri için değil, yürütülebilecek her türlü sosyal dayanışma faaliyetlerinin içerisinde yer alarak oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak istiyoruz."

Basın açıklaması sırasında itfaiye ekipleri ve arama kurtarma personelleri de hazır bulundu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Fırat Anlı Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title