Haberler

Soma'daki Maden Faciası

AFAD: "Çalışmalara katılan ambulans helikopteri, uçak mobil koordinasyon tırı ve benzeri arama kurtarma araçları ile toplamda 203 araç ve 599 personelle arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmaları kesintisiz sürdürülmektedir"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Soma'daki maden kazasının ardından çalışmalara katılan ambulans helikopteri uçak mobil koordinasyon tırı ve benzeri arama kurtarma araçlarıyla birlikte toplamda 203 araç ve 599 personelle arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Soma'daki maden faciası sonrası yürütülen arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verildi. AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın olaydan hemen sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la birlikte olay yerine intikal ederek çalışmaları yerinde takip ettiği ve arama kurtarma faaliyetlerini koordine ettiğinin belirtildiği açıklamada, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda olay yerindeki çalışmaların arama-kurtarma, sağlık ve lojistik hizmetleri olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğinde yürütüldüğü anlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Arama kurtarma çalışmaları kapsamında AFAD koordinasyonunda Genelkurmay Başkanlığından temin edilen askeri uçak ile gönderilen Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na bağlı 16 kişilik uzman arama kurtarma ekibi ve 300 kilogram ekipmanı başta olmak üzere, Manisa, Uşak, İzmir, Balıkesir, Denizli, Afyon ve Sakarya İl AFAD Müdürlüklerimizden, Sağlık Bakanlığına bağlı Manisa, İzmir, Uşak ve Balıkesir 112 Acil ve UMKE'den ve Zonguldak Taşkömürü Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve Kütahya Çayıralan ve Tunçbilek Kömür İşletmelerinden toplam 465 personelin yanı sıra söz konusu çalışmalara destek vermek amacıyla AFAD'tan, Türk Kızılayından, Genelkurmay Başkanlığından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, Balıkesir, Denizli, İzmir, Manisa, Uşak Belediyelerinden ve Ankara ile İstanbul Adli Tıp Kurumları ile Diyanet İşleri Başkanlığından 134 personel olay yerine gönderilmiştir.

Ayrıca söz konusu çalışmalara katılan ambulans helikopteri uçak mobil koordinasyon tırı ve benzeri arama kurtarma araçları ile birlikte toplamda 203 araç ve 599 personelle arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmaları kesintisiz sürdürülmektedir."

Öte yandan bölgedeki çalışmalara lojistik destek sağlamak amacıyla Sakarya Valiliğinden 2 duş-wc ve yatakhane tırı, Afyon ve İzmir İl AFAD Müdürlüklerimizden 3 genel maksat çadırı ve 6 kişilik seyyar tuvalet, Türk Kızılayı 17 genel maksat çadırı, 400 battaniye, 4 jeneratör, 2 kompresör, 1 aydınlatma seti, 1 mobil mutfak, 250 çizme ve yelek, 2 bin 750 kumanya ve 44 bin 870 gıda malzemesi bölgeye ulaştırılmıştır. Ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren GSM operatörleri sahada kesintisiz iletişim sağlanması amacıyla ekipleriyle birlikte 10 mobil baz istasyonu kurmuştur. Gelişmeler Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Uşak Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title