Haberler

Yuttuğu Ses Protezi ile 16 Ay Yaşadı, Doktorları Bile Şaşırttı

Güncelleme:

Sivas'da 63 yaşındaki Necati Doğan, soluk borusuna kaçan ses proteziyle 16 ay boyunca yaşadı. Gerçek Doğan'ın ikinci ses cihazını yutması ile ortaya çıktı.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Necati Doğan (63), soluk borusuna kaçan ses protezini fark etmeden 16 ay boyunca yaşadı. Gerçek takılan ikinci protezin de Doğan'ın soluk borusuna kaçması ile ortaya çıktı.

İLK CİHAZI 16 AY ÖNCE YUTTU

İlçeye bağlı Yıldırım Mahallesi'nde besicilik yapan Necati Doğan'ın rahatsızlığı nedeniyle gırtlağına takılan ses protezi, 16 ay önce yattığı cezaevinde soluk borusuna kaçtı. Kaldığı cezaevinden hastaneye sevk edilen Doğan'ın röntgeninde plastik olan ses protezi tespit edilemeyince cihazın doğal yollarla çıktığını düşünülerek başka bir protez daha takıldı.

İKİNCİ CİHAZI AKŞAM YEMEĞİNDE YUTTU

Evinde akşam yemeği yediği esnada ikinci ses protezi de soluk borusuna kaçan Doğan, nefes almakta güçlük çekerek fenalaştı. Eşi Mevlüde ve oğlu Ümit Doğan tarafından Şarkışla Devlet Hastanesi acil servisine götürülen Doğan, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Doktorlar, acil olarak ameliyata aldığıkları Doğan'ın nefes borusundan iki ses protezi çıkardı.

DOĞAL YOLLARDAN ÇIKMASINI BEKLEDİ

Geçen yıl ramazan ayında cezaevindeyken ses protezinin soluk borusuna kaçtığını anlatan Doğan, "Orada bana yeni bir ses cihazı taktılar. Nefes almam, zaman zaman zor oluyordu. Ben, gırtlağımda takılı olan ses cihazı buna neden oluyor sanıyordum" dedi.


İlk ses protezinin doğal yollarla vücuttan çıkacağını düşündüğünü dile getiren Doğan, "İkinci kez takılan ses cihazını akşam yemeğinde yine yanlışlıkla yuttum. Nefesim daraldı.

DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDI

Ölümle burun buruna gelince ambulansla Sivas'a geldik. Beni ameliyathanede uyutarak yuttuğum ses cihazını aldılar. Bir gün yoğun bakımda kaldım. Daha sonra taburcu ettiler" diye konuştu.

Operasyon sonrası doktorun elinde iki ses proteziyle gelmesine çok şaşırdığını vurgulayan Doğan, "Haberim olmadan 16 ay nefes borumdaki ses cihazıyla yaşadım. Duyunca şok oldum" ifadesini kullandı.

1-2 MİLİMETRELİK DELİKTEN NEFES ALMIŞ

C.Ü. Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şule Karadayı, kanser nedeniyle 6 yıl önce gırtlağının alınan hastaya konuşabilmesi için ses protezi takıldığını söyledi.

Hastanın kendilerine nefes darlığı şikayetiyle başvurduğunu belirten Karadayı, şöyle devam etti: "Bu, oldukça nadir görülen bir durumdur. Hastanın sağlığını da tehlikeye sokacak bir durumdu. Hasta, sadece ses protezlerinin ortasındaki 1-2 milimetrelik delikten nefes alabiliyordu. Onları çıkardık. Daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım."

Kaynak: AA / Yaşam

Ümit Doğan 3.Sayfa Komik - İlginç Yerel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title