Haberler

Söke'de "Beyaz Altın" Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü ve Söke Ziraat Odası tarafından pamuk üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü ve Söke Ziraat Odası tarafından pamuk üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Söke Ziraat Odası'ndaki toplantıda konuşan oda başkanı Kemal Kocabaş, Söke Ovası'nın pamuk ekimleri için hazırlanmaya başlandığını aktardı.

Ekilebilir arazinin yüzde 80'ninde pamuk ekiminin yapıldığını anlatan Kocabaş "Pamuk diğer bitkilere oranla daha özenle yetiştirilen bir bitkidir. Bu nedenle geçmiş yıllarda hava sıcaklığı ve tohumla ilgili çeşitli sıkıntılar yaşadık. Bu toplantıda bazı bilgileri çiftçilerimize tazeletmek amacıyla hem de Nazilli Pamuk Araştırma İstasyon Müdürlüğünün yetiştirdiği pamuk tohumlarını kamuoyuyla tanıtmak için böyle bir toplantı düzenledik." dedi.

Geçmiş dönemlerde pamuğun çimlenme zamanında üreticilerin sıkıntılar yaşadığını dile getiren Kocabaş, uzmanların vereceği bilgiler sayesinde bu durumu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini anlattı.

Toplantıda, uzmanlar çiftçilere pamuğun ekimi, yetiştirilmesi ve ticaretine ilişkin bilgiler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kocabaş Söke Ovası Nazilli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title