Haberler

Söke Aileyle Ilgili Detaylar Ortaya Çıkıyor-1

Ankara'da katıldığı resim sergisinde Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenleyen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın ve ailesinin Söke'deki yaşamına dair çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Ankara'da katıldığı resim sergisinde Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenleyen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın ve ailesinin Söke'deki yaşamına dair çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Ailenin İzmir'de oturduğu sırada, baba İsrafil Altıntaş'ın, 1971 yılında çalışmak üzere Söke'ye taşındığı öğrenildi. İsrafil Altıntaş'ın ilk evliliğinden olan ve halen gözaltında bulunan kızı Seher Altıntaş'ın, eşinden bir süre önce ayrıldığı, ailesiyle birlikte yaşamaya başladığı belirtildi. Saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın, İsrafil Altıntaş'ın Hamidiye Altıntaş ile olan 2'inci evliliğinden olduğu öğrenildi. Saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın, geçen cuma günü ismi Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak değiştirilen Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden 2010 yılında mezun olduğu, 2 kez üniversite sınavına girdiği, başarısız olunca polis meslek yüksekokulu sınavlarına girerek İzmir'deki İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'nu kazandığı belirlendi.

FETÖ'YLE ÖĞRETMENİ Mİ TANIŞTIRDI

Okulda kendi halinde olduğu, derslerinde ise başarılı olmadığı belirtilen Mevlüt Mert Altıntaş'ın, eğitim gördüğü yıllarda, sıkı ilişkilerde bulunduğu Okul Müdür Yardımcısı Ş.S.'nin ise bir süre önce FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındığı ortaya çıktı. Polis memurunun da bu yıllarda FETÖ'yle bağlantısının başlamış olabileceği yetkililerce ifade edildi.

Saldırganın mezun olduğu lisenin kantinini 10 yıldır işleten Halil Pusluoğlu, "Kendisini tanıyorum, hatırlıyorum. Kendi halinde bir öğrenciydi. Ama öğrencilik yıllarında ve üniversite sınavlarına hazırlanırken gittiği dershanede FETÖ'yle tanışmış, FETÖ'yle ilişkisi başlamış" dedi. Okulda da pek arkadaş çevresi bulunmadığı öğrenilen Altıntaş'ın, mezuniyet yıllığına diğer arkadaşlarının aksine daha az sayıda 3-4 öğrencinin yorumda bulunduğu ifade edildi. Polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın lise eğitimini tamamlayıp polis meslek yüksekokulunu kazandıktan sonra ailesinin yanına çok sık gelmediği de öğrenildi.

Çeltikçi Mahallesi Mehmetçik Caddesi oturan saldırganın anne, baba ve kız kardeşiyle ilgili emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre; herhangi bir FETÖ soruşturmasında bulunulmadığı öğrenildi. Aileyi tanışan komşuları da onların kendi halinde içine kapanık bir yaşamı olduğunu ifade etti.

Komşularından Bülent Erönemi ise, "Yaklaşık 10 yıldır aile burada oturuyor. Tanıyoruz. Ben iplik fabrikasında annesiyle aynı işyerinde çalışıyordum. Akşam saldırıyı yapanın ismini öğrenmeden önce Sökeli olduğunun ve isminin Mert olarak açıklanmasından sonra komşumuzun çocuğu olabileceğinden şüphelenmiştim. Ancak ismini öğrendikten sonra onun olduğunu, komşumuzun oğlu olduğunu anladık. Sonrasında aile de gözaltına alındı. Yaşanan bu gelişme üzerine şok olduk" dedi.

Saldırganın FETÖ'yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Körfez Dershanesi'nin Söke'deki şubesinde eğitim gördüğü belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mert Altıntaş İzmir Söke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title