Haberler

Sokakta Yaşayan Anne Kız Vatandaşlardan Yardım Bekliyor

Güncelleme:

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, ev sahibi tarafından evden kovulan Mücella Kaplan ve kızı maddi imkansızlıklardan dolayı parkta yatmaya başladı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 1 ay önce ev sahibi tarafından evden kovulan 57 yaşındaki Mücella Kaplan ve 16 yaşındaki kızı G. Kaplan maddi imkansızlıklardan dolayı parkta yatmaya başladı. Ayağı sakat olduğu için çalışamayan anne Kaplan, devlet ve belediye yetkililerinden yardım isterken şimdi bir köftecinin dükkanının arkasındaki 4 metrekare yerde kızı ile birlikte yaşıyor. Anne Kaplan kızının kötü yollara düşmesinden korkuyor.

Kızı G. Kaplan 2 yaşındayken eşinden ayrılan Mücella Kaplan, kızına bakmak için hasta bakıcılığı yapıp evlere temizliğe gitmeye başladı. 2 yıl önceye kadar çalışıp evine ekmek getiren kızına hem annelik hem de babalık yapan Mücella Kaplan, okula kızını almaya gittiğinde düşerek ayağını kırdı. Talihsiz kazadan sonra ayağından ameliyat olan anne Kaplan çalışamaz duruma gelirken kızı G. Kaplan okulu bırakarak işe başladı. G. Kaplan garsonluk yaparak evi geçindirmeye başladı. Çalışamadığı için büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Mücella Kaplan, "Kızımı okutamadığım için kahroldum. Ayağımın kırılması ile talihsizlikler başladı. Geçtiğimiz ayın 7'sinde ev sahibi de kızının geleceğini bahane ederek bizi evden çıkardı. Sokakta kaldık. Ev kiramız 270 liraydı. Kızımın maaşı yüksek olmadığı için bu fiyatta ev bulamadık. Parkta yaşamaya başladık." dedi.

KIZIM KÖTÜ YOLLAR DÜŞMESİN

Kızının işinden olduğunu ifade eden anne Kaplan, "Parkta kalırken buradaki bir köftecinin arkasında namaz kılınan yeri bize esnaflar verdi. 4 metre kare alanda iki büklüm yatarak kızımla kalmaya çalışıyoruz. Yardım için Kaymakamlığa ve belediyeye gittim ama gelen giden olmadı. Mahalleli de yardımlarını eksik etmiyorlar. Ama kalacak bir evimizin olmasını istiyoruz. Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan, hayırseverlerden ve devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Bize kiralık bir ev bulsunlar ve kızıma da çalışacak bir iş istiyorum. Benim çocuğum yarın öbür gün uyuşturucuya alışırsa kim kurtaracak çocuğumu? Kaldığımız bu parkta ne ararsan var. Ayyaşı var, berduşu var, hapçısı var, esrar içeni var. Her gün adam vuruluyor burada. Ben çocuğumu ne kadar koruyabilirim burada? Kızımın kötü yollar düşmesini istemiyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title