Haberler

Sokak Ortasında Kadına Saldırıya Tepki

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, part time çalıştığı işten dönerken kendisiyle tanışmak isteyen iki erkeğe, 'hayır' yanıtı verdiği için dövülen Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki Neriman G.'ye kadınlardan destek geldi.

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, part time çalıştığı işten dönerken kendisiyle tanışmak isteyen iki erkeğe, 'hayır' yanıtı verdiği için dövülen Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki Neriman G.'ye kadınlardan destek geldi. Kadın Eylem Gurubu üyeleri, basın açıklamasıyla yaşanan saldırıyı kınadı.

Bornova İlçesi'nde geçen Cuma günü meydana gelen olayda, öğretmen olarak atanamayınca part time olarak garsonluk yapmaya başlayan Neriman G., işten dönerken yanına iki erkek yaklaştı. Kendisiyle tanışmak isteyen erkeklere, Neriman G. 'hayır' yanıtı verdi. Bunun üzerine erkeklerden birisi, "Bana kimse hayır diyemez" diye bağırdıktan sonra genç kadına saldırıp tartakladı. Neriman G., olaydan sonra rapor alıp saldırganlardan şikayetçi oldu.

KADINLARDAN AÇIKLAMA

Kadın Eylem Grubu üyeleri, Neriman G.'ye, destek vermek amacıyla saldırının olduğu cadde yakınındaki Küçükpark Meydanı'nda açıklama yaptı. Neriman G.'nin de hazır bulunduğu protestoda basın açıklamasını grup sözcüsü Reyhan Kaplan yaptı. Yaşam tarzlarına ve ne giydiklerine müdahale ettirmeyeceklerini söyleyen Reyhan Kaplan, "Bu müdahalelerle, kadınlar kamusal alandan yok edilip, evin içene hapsetmeye çalışılıyor. Bizler, erkek şiddetinin faillerin, ideolojik görüşlerinden, yaşından, sınıfından ve eğitim düzeyinden bağımsız gerçekleştiğini biliyoruz. Cinsiyetçi medyasıyla, erkek egemen politikalarla, eril adaletiyle erkek egemenlik her gün besleniyor ve güçleniyor. Biz kadınlar güvende değiliz. Saldırganlar aramızda yanı başımızda. İstediğimiz yerde, istediğimiz şekilde giyinmek istiyoruz. Giydiklerimiz gerekçesiyle erkeklerden şiddet görmek istemiyoruz. Mini şortumuzla buradayız. Alışın gitmiyoruz" dedi.

Neriman G. de, verilen tepkilerin kadına yönelik şiddete karşı çok anlamlı olduğunu söyledi, eylemi desteklediğini ifade etti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title