Haberler

Sokak Hayvanlarının Beslenme Ünitesini Parçaladılar

Burdur'da sokak hayvanlarının beslenip su içmesini sağlamak amacıyla Gazi Parkı'na konulan hayvan besleme ünitesi ve suluğu kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırılmasına tepki gösterildi.

Burdur'da sokak hayvanlarının beslenip su içmesini sağlamak amacıyla Gazi Parkı'na konulan hayvan besleme ünitesi ve suluğu kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırılmasına tepki gösterildi.

Burdur Belediyesi ve Burdur Hayvan Dostları Derneği tarafından imzalanan bir protokolle, Burdur'daki sokak hayvanlarının gönüllüler gözetiminde beslenerek, su içmelerinin sağlanması amacıyla Gazi Parkı'na konulan hayvan besleme ünitesi ve suluğu, kimliği belirlemeyen kişi ve kişilerce parçalanarak kırıldı. Hayvan besleme ünitesini paramparça gören Burdur Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan, "Burdur Hayvan Dostları Derneği olarak, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

"TEKMELEYEREK, PARAMPARÇA ETMİŞLER"

Burdur Belediyesi ile yapılan protokol sonucu bu hizmetin başlandığına ve hayvan besleme ünitesi ve otomatik suluğun tekmelenerek paramparça edildiğini dile getiren Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan, "İnsanlar bu konuda çok bilinçsizle, bilinçlendirmek adına hayvan beslenme noktalarının yapılmasını düşünüyoruz. Bir grup mahalleli ve muhtar bu beslenme ünitelerinin yapılmaması için imzalar topladılar, stant açtılar, belediye başkanına şikayete çıktılar. Bu işin yasal olduğunu eski belediye başkanımızda ifade etti. Hayvanların da aynı zamanda bizler gibi yaşama hakkının olduğu izah etti. Ona rağmen hala hayvanlara zarar vermek için devam ediyorlar. Hayvan beslenme noktalarına bizim gönüllülerimiz, belediyenin yapması gerekirken, biz gönüllüler yiyecek doldurarak, temizlik yaparak devamını sağlıyorlardı. Geçen akşam sokak hayvanlarına kendi temin ettiğim yiyecekleri koymak için gittiğimde ünitenin tekmelenmiş, kırılmış, parçalanmış, otomatik suluğun vanasının söküldüğünü gördüm. Bunların kontrolünün belediye tarafından yapılması gerekiyor. Biz bunu talep etmeden beslenme ünitesi ve suluklar paramparça edildi. Çok üzüldüm, yaptığımız şey yasaldır ve insani görevdir " diye konuştu.

"ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"

Hayvan besleme ünitesi ve otomatik suluğu kıranları tespit ederek, haklarında şikayetçi olacaklarını vurgulayan Turan, "İnsan türü, kendinden hariç hiçbir yaratılana iyi gözle bakmıyor. Ancak etini yeyip, sütünü içiyorsa onlara değer veriyor. Bu hayvanlarımıza bu şekilde davranmaları bizi çok üzüyor. Sokak hayvanları sizden sadece bir el yer, bir kap yemek, bir kap su istiyor, başka bir şey istemiyor ki, bunları yapanlara bari engel olmayın, diyen de günah, insani olarak ise çok ayıp bir davranıştır. Sokak hayvanlarının paramparça olmuş, suluğun ve hayvan beslenme noktasının başına gelip, bakmaları beni ağlattı. Bu kadar olamaz, utanıyorum ben böyle insanlardan, insan değil bunlar, insan olarak bakmıyorum" dedi.

"HAYVANLAR ÇİFTLEŞİYOR DİYE PARKTAN KOVDULAR"

Turan şöyle konuştu: "Hayvan beslenme ünitesinin karşısında mahalle muhtarının evi var. Sesi duymamasına ihtimal yok. Mutlaka duydu, duyduğunu ve ses çıkarmadığını düşünüyorum. Daha önce eski muhtarın başlattığı imza kampanyasına ön ayak oldu. İmza kampanyasına destek verdi ve insanları hayvanseverlik konusunda aydınlatması gerekirken, belediye başkanına şikayette bulundu. 'Neden Böyle yapıyorsunuz?' diye konuşmaya gittiğimde ise parkta hayvanların çiftleştiğini, çocuklarına kötü örnek olduğunu, ahlaklarının bozulduğunu söylediler. Bunu da duydum, biz hayvanların sağlığıyla uğraşırken, insanların nelerle uğraştığını görünce şaşırdım. Mahalle muhtarının insanları aydınlatması gerekirken, bu hizmeti şikayet etmesi beni çok üzdü. Bizler suç duyurusunda bulunacağız. Bu hayvan beslenme noktası basın önünde törenle konuldu. Bu beslenme noktalarının paramparça edilmesi yerine belediye tarafından yeni aparatlar konulmalıdır, çağdaş kentlerde bu hizmetler yapılır. Hayvanlarla bu dünyayı paylaşmak zorundayız. Hukuki yollara başvurup, mücadelemize devam edeceğiz, hayvanseverlerin emekliliği de yok, ölünceye kadar hayvanlarımıza bakacağız." - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Burdur Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

elif tekeelif.tk@hotmail.com:

Yazık bu olay insanların vicdansızlığını gösteriyor hayvanlar çocukların ahlakını bozmaz aksine psikolojilrine iyi gelir sosyal bir birey olmalarınada katkı sağlar sevmeyi yardım severliliği öğrenirler tüm ahlaksızlığı ortadan kaldıracak olan vicdanlı olmayı öğrenirler

1
0
yanıtYanıtla
sibel altun:

hayvanların çiftleşmesine bakarak ahlakları bozulacak diye korkanlar önce kendi ahlaklarına baksınlar...bu resmen sapıklık sapkınlıktır..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title