Haberler

Sokak Hayvanları Bakım İçin Toplandı

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi Sokak Hayvanları Toplama Hizmet Ekibi, sokak hayvanlarına yönelik çalışma yaptı.

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi Sokak Hayvanları Toplama Hizmet Ekibi, sokak hayvanlarına yönelik çalışma yaptı. Zarar vermemek için uyuşturucu enjektör tabancasının da kullanıldığı çalışmada yakalanan hayvanlar, kısırlaştırılıp bakımları yapıldıktan ve temel ihtiyaçları karşılandıktan sonra tekrar doğal yaşam alanına bırakıldı.

Yunusemre Belediyesi Sokak Hayvanları Toplama Hizmet Ekibi, sokakta yaşayan köpeklerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve bakımlarının yapılması ve kısırlaştırılmaları için çalışma yaptı. Kaçan sokak hayvanlarının peşinden kilometrelerce koşan ekipler, atletleri aratmadı. Sokak hayvanlarına zarar vermemek adına önlem olarak uyuşturucu enjektör tabancası kullanıldı. Toplanan sokak hayvanları uzman veterinerler tarafından tedavi edildikten sonra tekrar doğal yaşama salındı. Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanları ise barınakta koruma altına alındı.

Çalışma hakkında bilgi veren ekibin saha sorumlusu Ahmet Güneş, "Vatandaşlarımızın şikayeti üzerine başıboş hayvanları sokaklardan toplayıp barınağımıza götürüyoruz. Orada gerekli tedavileri yapılıyor. Küpeleri takıldıktan sonra aldığımız yerlere geri bırakıyoruz. Ayrıca bu soğuk kış günlerde sokaklarda yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlarımız için vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine bu sokak hayvanlarımızın gerekli ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vatandaşlarımız 444 6209 Nolu Beyaz Masa hattından bize ulaşarak gerekli talep ve şikayetlerini bildirebilirler. Öncelikle vatandaşlarımızdan bir isteğimiz var. Sokaklarda yaşayan sokak hayvanlarımıza kendi imkanları ile müdahale etmemelerini istiyoruz. Vatandaşlarımızın 'Onlar bize emanet' sloganıyla yola çıkan Yunusemre Belediyesi Hayvan Toplama Ekibine haber vermelerini istiyoruz" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunusemre Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title