Haberler

Yıl sonu dolar tahmini ne kadar? Hükümetin yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini nedir? Orta Vadeli Program açıklandı!

Güncelleme:

Orta Vadeli Program'ın açıklanmasının ardından, yıl sonu dolar tahmini ne kadar ve hükümetin yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini nedir merak ediliyor. Türkiye ekonomisinin 2024-2026 dönemine ilişkin 3 yıllık yol haritasını kapsayan Orta Vadeli Program açıklandı. Yıl sonu dolar tahmini ne kadar olduğu gündeme geliyor. Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini açıklandı. Peki, Yıl sonu dolar tahmini ne kadar? Hükümetin yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini nedir? Orta Vadeli Program açıklandı!

Yıl sonu dolar tahmini ne kadar olduğu merak ediliyor. Ekonomide 3 yılın yol haritasını belirlemek için aylar süren çalışmada sona gelindi. 2024-2026 yıllarına ilişkin Orta Vadeli Program (OVP) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen organizasyonla açıklandı. Yıl sonu dolar tahmini ne kadar? Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini açıklandı! Detaylar haberimizdedir…

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ NE KADAR?

Türkiye ekonomisinin 2024-2026 dönemine ilişkin 3 yıllık yol haritasını kapsayan Orta Vadeli Program açıklandı. Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı programda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65, dolar tahmini ise 23 lira 88 kuruş oldu.

YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ AÇIKLANDI

2024-2026 yıllarına ilişkin Orta Vadeli Program (OVP) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen organizasyonla açıklandı. Programda bir sunum yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP'de 4 temel amaç olduğunu söyledi. OVP'de hükümetin yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 65, dolar hedefi ise 23 lira 88 kuruş oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kişi başına gelirin 2024'te 12.875, 2025'te 13.717, 2026'da 14.855 dolar olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. OVP programına yönelik projeksiyonlara göre 2023 dolar/TL tahmini 23,88; 2024 tahmini 36,78; 2025 tahmini 43,93; 2026 için 47,79 oldu. İşsizlik oranının 2024'te yüzde 10,3'e, 2025'te yüzde 9,9'a, 2026'da yüzde 9,3'e gerilemesini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yıl sonu dolar tahmini ne kadar? Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini açıklandı!Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

ORTA VADELİ PROGRAM AÇIKLANDI

Ekonomide 3 yılın yol haritasını belirlemek için aylar süren çalışmada sona gelindi. 2024-2026 yıllarına ilişkin Orta Vadeli Program (OVP) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen organizasyonla açıklandı. Programda bir sunum yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP'de 4 temel amaç olduğunu söyledi. OVP'de hükümetin yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 65, dolar hedefi ise 23 lira 88 kuruş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümet olarak, Orta Vadeli Program'a desteğimizin tam olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Programımızda hiçbir sorunu görmezden gelmedik. 7 temel adımda öncelikli reform adımlarını belirledik. Program döneminde ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Katma değerli yatırımların önünü açacağız, sağlıklı bir büyüme sağlayacağız. Sıkı para politikasının da desteğiyle enflasyonu tek haneye düşüreceğiz.

Yıl sonu dolar tahmini ne kadar? Hükümetin yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini nedir? Orta Vadeli Program açıklandı!

ENFLASYON MESAJI

Daha önceden olduğu gibi tek haneli enflasyon rakamına ulaşacağız. İş ve yatırım ortamımızı iyileştireceğiz. Orta vadede tek haneli enflasyon hedefi ile uyumlu bir politika izlerken özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücünü iyileştireceğiz. İhracatı 300 milyar doların, turizm gelirlerini 70 milyar doların üzerine çıkartarak, mal ve hizmet ihracatı gelirlerimizi tarihi seviyelere ulaştıracağız.

Orta Vadeli Programda uygulayacağımız politika sepetiyle, enflasyon sorununu ülkemizin gündeminden kaldıracağız. Para, maliye ve gelirler politikalarında eş güdümle hareket edilecek. Konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirerek dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkanını artıracağız.

KAMUDA TASARRUF

Kamu harcamalarında periyodik gözden geçirmelerle verimsiz harcama programlarını tasfiye ederek, kaynakların öncelikli alanlara tahsisini sağlayacağız. Kamu yatırım projelerini gözden geçirerek, ekonomiye hızla kazandırılabilecek projelere öncelik vereceğiz. Avrupa Birliği ile ticaretimize yeni bir boyut kazandırmak üzere Gümrük Birliği'nin güncellenmesine yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Bürokratik ve hukuki öngörülebilirliği güçlendirerek, doğrudan yatırımları ülkemize çekmeyi hedefliyoruz."

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Orta vadeli program Türkiye Gündem Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title