Haberler

Tarkim katılım endeksine uygun mu? Tarkim Bitki Koruma halka arz katılım endeksi için uygun mu, değil mi?

Güncelleme:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi'nin 20,90 liradan, Tarkim Bitki Koruma Sanayi'nin 107,50 liradan ilk halka arzını onayladı. Peki, Tarkim katılım endeksine uygun mu? Tarkim Bitki Koruma halka arz katılım endeksi için uygun mu, değil mi?

Tarkim katılım endeksine uygun mu? Sorusu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Tarkim Bitki Koruma Sanayi'nin 107,50 liradan ilk halka arzını onaylaması ile birlikte gündeme geldi ve merak edildi. Tarkim Bitki Koruma Sanayi halk arz onaylandı ve Tarkim katılım endeksine uygun mu? Sorusus yatırımcılar tarafından merak edilmekte olan konular arasında yer aldı. Peki, Tarkim katılım endeksine uygun mu? Tarkim Bitki Koruma halka arz katılım endeksi için uygun mu, değil mi?

TARKİM KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Tarkim Bitki Koruma halka arz detayları henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. Tarkim Bitki Koruma katılım endeksine uygun olup olmadığı onaylı izahname ile birlikte duyurulacak ve netlik kazanacak. Tarkim Bitki Koruma'nın 3 – 4 Eylül tarihleri arasında halka arz edilmesi bekleniyor. Tarkim Bitki Koruma'nın onaylı izahname ile birlikte duyurulacak katılım endeksi durumu ile birlikte haberimiz güncellenecektir.

Tarkim Bitki Koruma'nın onaylı izahnamesine göre Tarkim halka arzı katılım endeksi şartlarını sağlamamaktadır. Helal hassasiyeti olan yatırımcılar için uygun olmayabileceği değerlendirilmektedir. Buna göre Tarkim katılım endeksine uygun değildir.

TARKİM HALKA ARZ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tarkim Bitki halka arzın bugün borsada işlem görmesi bekleniyor. Buna göre 6 – 8 eylül tarihleri arasında TARKİM halka arz sonuçlarının katılımcılara açıklanacağı öngörülmekte. Tarkim Bitki Koruma'nın 3 – 4 Eylül tarihleri arasında halka arz edilmesi bekleniyor. Tarkim Bitki Koruma'nın onaylı izahnamesine göre Tarkim halka arzı katılım endeksi şartlarını sağlamamaktadır. Helal hassasiyeti olan yatırımcılar için uygun olmayabileceği değerlendirilmektedir.

HALKA ARZLAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Gerçekleştirilmekte olan halka arzın büyüklüğüne göre ve halka arza katılım sağlayan kişi sayısına göre bu durum farklılık gösterir. Düşük büyüklükte bir halka arza oldukça fazla bir katılım gerçekleşirse eğer bu durumda kişi başına düşen lot sayısı da azalmaktadır. Son zamanlarda halka arza artan talep nedeniyle bu ve benzer durumları gösterebilirsiniz. Ayrıca halka arzın borsada işlem görmesinin ardından çoğunluk eğer bu hisseleri satmayı tercih ederse, borsa da düşüş gözlemlenebilir.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Sermaye Piyasası Kurulu Gündem Finans Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title